ANA SAYFA > SAĞLIK > Halk Sağlığı Müdürü uyardı: Grip aşısı olun

Halk Sağlığı Müdürü uyardı: Grip aşısı olun

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Halk Sağlığı Müdürü uyardı: Grip aşısı olun

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Bediha Kızılkaya, havaların soğuması ile birlikte grip vakalarının artabileceğini söyledi. Kızılkaya, “Soğuk havalarda gribe çok daha kolay yakalanıyoruz. Yeni yılın ilk günlerini hasta karşılamamak için grip olmadan aşı olunmalı” dedi. Kızılkaya’nın kendisi de grip aşısı yaptırttı.

Tüm Türkiye’de etkili olan Sibirya soğuklarından İzmir de nasibini aldı. Havaların soğuması ile grip vakalarının daha da artacağının altını çizen Kızılkaya, kendisinin de gripten aşı ile korunduğunu ifade etti. Kızılkaya, “Soğuk havalarda gribe çok daha kolay yakalanıyoruz. Yeni yılın ilk günlerini hasta karşılamamak için grip olmadan aşınızı yaptırmayı ihmal etmeyin” dedi.

Gripte riskli gruplar aşıyı ihmal etmemeli

Gribe yol açan virüslerin çok kolay ve hızlı yayıldığını belirten Kızılkaya, “Bu yüzden korunma yollarını arttırmalıyız. Özellikle çocuklar, yaşlılar, diyabet, kalp-akciğer hastalıkları ve kronik böbrek yetmezliği olan hastalar daha dikkatli olmalı. Çünkü sağlıklı bir vatandaş bir haftada gribi atlatırken, bu gruplarda tedavi süresi daha da uzayabilir. Gribe karşı alabileceğimiz tek önlem aşı olmaktır” diye konuştu.

Gribin tedavisi bol sıvı almak ve istirahat

Kızılkaya, gribe yakalandıktan sonra neler yapılması gerektiğini de şu ifadelerle açıkladı: “Tedavide istirahat, bol sıvı alma esastır. Gerek görüldüğünde antiviral tedavi hekim tarafından başlanabilir. Ancak tedavide antibiyotiğin yeri yoktur”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 2015'te Karşıyaka'ya 28 milyon liralık yatırım yapıldı
Sonraki Haber Saç ekiminden sonra kurallara uymak önemli

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?