ANA SAYFA > SAĞLIK > Haftada en az 3 öğün balık tüketin...

Haftada en az 3 öğün balık tüketin...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Haftada en az 3 öğün balık tüketin...

Balık eti, kalp hastalıklarına, beyin hastalıklarına, depresyon ve eklem romatizmalarına iyi geliyor

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şükran Çaklı, “Her yaş grubu için balık tüketimini öneriyoruz. Haftada en az  3 öğün  tüketilmeli. Balık eti, kalp hastalıklarına, beyin hastalıklarına, depresyon ve eklem romatizmalarına iyi gelmektedir. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirici, göz sağlığına yararlı bir besin maddesidir” dedi.

Prof. Dr. Çaklı, “Balık,  insanların beslenmesinde temel besinsel elementlerin hepsini içeriyor. Protein, yağ, vitamin, omega 3 yağ asitlerini içerdiğinden, büyüme ve gelişmeyi hızlandırıcı olması açısından önemlidir. Balık etini kırmızı etten ayıran içerisindeki uzun zincirli doymamış yağ asitlerini içermesidir. Her yaş grubu için balık tüketimini öneriyoruz. Haftada en az  3 öğün  tüketilmeli. Balık eti, kalp hastalıklarına, beyin hastalıklarına, depresyon ve eklem romatizmalarına iyi gelmektedir. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirici, göz sağlığına yararlı bir besin maddesidir” dedi.

BALIĞI BUĞULAMA YAPIN VEYA  FIRINDA PİŞİRİN

Balıkların av yasağının kalktığı  tarihler  arasında tüketilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Çaklı, “Balıkların temiz sulardan avlanmış olması ve taze olması son derece önemlidir. Avlanmadan sonrada soğuk ortamlarda saklanarak tüketim aşamasına gelmesi gereklidir. Pazardan aldığımız balıkların parlak olmasına ve kokusuna dikkat edilmelidir. Balıkların sağlıklı bir şekilde tüketilmesi için buğulama, ızgara, fırında pişirme teknikleri herhangi bir yağ ilavesi gerektirmediğinden tercih edilmelidir. Bu yöntemler balık etinin kendi doğasını korur. Kızartma ise mecbur kalınmadıkça yapılmamalıdır” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka İstasyonu İnşaat duvarı yıkıldı!..
Sonraki Haber Ege Üniversitesi’nden engellilere büyük kolaylık

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?