ANA SAYFA > GÜNDEM > Gündemde fuar vardı...

Gündemde fuar vardı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gündemde fuar vardı...

46. kez toplanan İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu üyeleri, Aralık ayında Gaziemir’deki yeni fuar kompleksi şantiyesini ziyaret ederek Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden brifing alacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde bir araya gelen İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK) 46. kez toplandı. Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleşen Kasım ayı olağan toplantısında açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından 400 milyon TL'lik yatırımla Gaziemir'de yapımı devam eden yeni fuar komleksinin Mart sonundaki Mermer Fuarı için kapılarını açacağını söyledi.

Fuar alanındaki çalışmalara hız verdiklerini ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Yeni fuarımız artık iyice ortaya çıktı, orada bir enerji deplase problemimiz vardı, onun da direklerinin büyük çoğunluğu dikildi, deplase olacak. Hızlanarak çalışmalara devam edip 26 Mart 2015'te en büyük fuarımız olan Mermer Fuarı'nda kapıları açmak istiyoruz” diye konuştu.

Kurul üyeleri, 18 Aralık tarihinde Gaziemir’deki fuar şantiyesini ziyaret kararı aldı. Şantiye turu sırasında Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından Kurul üyelerine brifing de verilecek.

Aslan payı ulaşıma
Geçtiğimiz hafta içinde ESHOT, İZSU ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçelerini meclis toplantılarında görüştüklerini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Sadece Büyükşehir'de 251 büyük projeyle 2.5 milyarlık yatırım harcaması yapmayı öngördük. Bu yatırımların arasında 480 milyon TL ile ulaşım birinci sırada yer alıyor. Yatırımlarda; yolcu ve arabalı gemilerin alınması, tramvay hattının başlaması, hafif raylı sistem projesi ve araç alınması, İZBAN’a ilave hatlar yapılması, Fahrettin Altay-Narlıdere hattında proje ihalesine çıkılması, Evka-3 – Bornova merkez hattı yapımı, Gaziemir Fuar Kompleksi’nin yapılması başı çekiyor. Ayrıca kamulaştırmaya 117 milyar lira para ayırdık. Opera binasının 2015 yılında inşaatı başlayacak. İtfaiye araçları 100 milyon liralık bedelle takviye edilecek. Süt Kuzusu Projesi artarak devam edecek, Buca’daki Sosyal Yaşam Kampüsü’nün de bitirilmesi hemen aklımıza gelen belli başlı projelerimiz arasında yer alıyor” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber AKGİAD, Enerji Verimliliğinin Geliştirilmesi Programı'na tam destek verdi
Sonraki Haber MÜZİKSEV'de genç sanatçıların gecesi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?