ANA SAYFA > EĞİTİM > Görme Engelli Ümran, Üniversiteyi İkinci Bitirdi

Görme Engelli Ümran, Üniversiteyi İkinci Bitirdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Görme Engelli Ümran, Üniversiteyi İkinci Bitirdi

İzmir’de, müzik eğitimi almak istediği halde yeterli altyapı olmadığı gerekçesiyle konservatuvara alınamayacağı kendisine bildirilen, görüşmeler sonrası girdiği sınavdan birincilikle çıkan ve üniversiteye başlayan görme engelli Ümran Sevinç, bölümden ikinci olarak mezun oldu.

Doğuştan görme engelli olan, lise yıllarında tanıştığı arkadaşı ile birlikte yaptığı müzik ve çektikleri kliple internette tıklanma rekorları kılan 20 yaşındaki Ümran Sevinç'in adı, 2011 yılında çok istediği Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarına alınamayacağının kendisine bildirilmesiyle duyuldu. Yönetim kurulunun aldığı kararla, yeterli altyapı olmadığı gerekçesiyle engelli kadrosundan öğrenci alımının durdurulduğu haberi, Sevinç'in hayallerini suya düşürdü. Ümran Sevinç'in dramının gazete ve televizyonlarda yayınlanmasının ardından Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz ve aralarında konservatuvar görevlilerinin bulunduğu bir heyet harekete geçti. Heyet, görme engelli Sevinç'i, Rektörlük binasına davet ederken, görüşme sonunda, yeterli altyapının oluşturulacağı belirtilerek sınavlara başvurması yönünde karar alındı. Kararın mutluluğunu yaşayan Ümran Sevinç, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarına giderek sınavlar için kaydını yaptırdı. Kayıtların ardından sınav öncesi eğitime alınan Ümran Sevinç, peş peşe iki sınava girdi. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla Ümran Sevinç, 186.58 puanla, 35 kişinin alındığı Türk Sanat Müziği Ana Bilim Dalına girdi.

UCU UCUNA BİRİNCİLİĞİ KAYBETTİ

Görme engelli Ümran Sevinç önüne çıkan onca engele rağmen 4 yıl boyunca üniversitede azimle çalıştı ve bu sene mezun oldu. Ümran Sevinç, mezun olmasının yanı sıra bölümü ikinci olarak bitirerek bir büyük başarıya daha imza attı. Öta yandan Ümran Sevinç, birinciliği 0.1 puanla arkadaşı Berna Özçeltik'e kaptırdı. Dün Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvar amfisinde Ümran Sevinç'in mezuniyet töreni oldu. Törene, Türk Sanat Müziği Ana Bilim Dalı'ndan mezun olan öğrenciler, aileleri ve öğretim üyeleri katıldı. Bölümü birinci bitiren Berna Özçeltik, ikinci bitiren Ümran Sevinç ve üçüncü bitiren Cem Parıldar belgelerini hocalarından aldı. Mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından Ümran Sevinç ve arkadaşları keplerini havaya atarak okulu bitirmenin sevinçlerini yaşadı. Çok heyecanlı olduğunu dile getiren görme engelli Ümran Sevinç, şöyle konuştu: "Okul süreci çabuk geçti. Okula girişim hala dün gibi aklımda. Bugün mezun oldum. İkincilikle mezun olduğumu duyunca gerçekten çok heyecanladım. Birinciliği 0.1 puanla kaçırdım. Sağlık olsun. Birinci olan arkadaşımı kutluyorum. Çok mutluyum ama bir taraftan da hüzünlüyüm arkadaşlarım ve hocalarımdan ayrılıyorum. Onlara ne kadar teşekkür etsem az. Okula girdiğimden beri arkadaşlarım ve hocalarımın bana büyük desteği oldu."

Ümran'ın hocası Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hakan Cevher ise, "Ümran çok çalıştı ve hak etti. Ümran, görme engelinin müzik için bir engel olmadığını ispat etti. Kendisi gibi görmeyen arkadaşlarına çok güzel bir kapı açtı. Herkese iyi bir örnek oldu" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sevimli Fil Deniz'in İlk Banyo Keyfi
Sonraki Haber Korunmasız güneşe çıkmak gözleri de tehdit ediyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?