ANA SAYFA > SAĞLIK > Göbek deliğinden çifte ameliyat

Göbek deliğinden çifte ameliyat

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Göbek deliğinden çifte ameliyat

Özel Gazi Hastanesi’nde 59 yaşındaki bir kadının rahim ve safra kesesi ameliyatları sadece göbek deliğinden girilerek başarıyla gerçekleştirildi. Doç.Dr. Mert Göl ve Op.Dr. Ahmet Önal ve ekibi tarafından yaklaşık bir saatte yapılan ameliyatta safra kesesi ve rahim tek delikten kapalı yöntemle (SILS) çıkartıldı.

Kadın ve Doğum Hastalıkları Uzmanı Doç.Dr. Mert Göl, Kadın ve Doğum Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Murat Gök ve Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Ahmet Önal  Özel Gazi Hastanesi’nde önemli bir başarıya imza attı. Rahminde kalınlaşma olan ve safra kesesinde taş bulunan ev hanımı 59 yaşındaki kadının, tetkiklerini gerçekleştiren doktorlar, her iki rahatsızlığı da tek ameliyatta yapmanın yollarını aradı. Ekipte yer alan doktorlar, laparoskopik yani kapalı yöntemle yapılan ameliyatların en ileri aşaması olan ‘tek delikli’  ameliyata karar verdi. Yaklaşık bir saat süren operasyonda sadece göbek deliğinden girilen özel cihazlar yardımıyla önce kadının safra kesesi çıkartıldı. Daha sonra da rahim duvarında kalınlaşma bulunan rahmi çıkartıldı.  Ameliyat sonrasında ağrı duymayan kadın,  ertesi gün problemsiz taburcu edildi.

BEN AMELİYAT OLDUM MU?

Ameliyat hakkında bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Ahmet Önal, “Hastanın safra kesesi taşı ve rahminde kalınlaşma vardı. İki ameliyatı bir arada yapma yollarını araştırdık. Safra kesesinin tek delikten alınması işlemi çok yaygın uygulanabilen bir yöntem değil.  Safra kesesinin kapalı ameliyatları üç ya da dört delikten girilerek yapılır. Bu hastada tek delikten hem safra kesesini hem de rahmini almayı düşündük” diye konuştu. Dr. Önal,  bu ameliyat yönteminde hastaların iyileşme sürelerinin kısaldığını bazı hastaların kendilerine operasyondan sonra, “Ben ameliyat oldum mu” diye soru yönelttiklerini belirtti.

HAREKET KISITLILIĞI OLUŞMUYOR

Göbek deliğinden yapılan ameliyat ile laparoskopik cerrahinin ileri bir tekniğini uyguladıklarını ifade eden Doç.Dr. Mert Göl, “Klasik laparoskopik işlemlerde karnın üç ya da dört yerinden delik açmak gerekiyor. Bu açılan delikler ameliyat sonrasında hastanın hareketlerini kısıtlıyor. Tek delikten yapılan ameliyatlarda hareket kısıtlılığı oluşmuyor. Genel Cerrahi ekibi ameliyatını tamamladıktan sonra biz de hastanın rahmi ve yumurtalıklarını göbek deliğinden girerek aldık. Hiçbir kanama gerçekleşmedi” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Foça'nın 93.Kurtuluş Yıldönümü
Sonraki Haber İKÇÜ'de ilk kalp nakli sevinci

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?