ANA SAYFA > GÜNDEM > Gençler “Ortak hayal, ortak gelecek” dedi

Gençler “Ortak hayal, ortak gelecek” dedi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gençler “Ortak hayal, ortak gelecek” dedi

Güneş enerjisi alanında sektörün tüm paydaşların buluşturan SOLARTR 2014’ün kapanış gününde “Güneş ve gençlik” başlıklı bir Çalıştay düzenleyen genç mühendis adayları “Ortak hayal, ortak gelecek” dedi.

İzmir’de düzenlenen ve güneş enerjisi sektörünün tüm paydaşlarını buluşturan SOLARTR 2014’ün son gününe gençler damgasını vurdu. Aralarında ODTÜ, İTÜ, YTÜ ve İstanbul Üniversitesi’nden mühendis adaylarının bulunduğu gençler, güneş enerjisi teknolojileri alanında yaptıkları çalışmaları kapsayan bir Çalıştay ve gençlik forumu düzenledi.

Hazırlık ve koordinasyon çalışmaları Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğrencisi ve Ae2 Project Ekibi Kurumsal İletişim Başkanı Baran Balcı tarafından yürütülen ‘Güneş ve Gençlik’ Forum ve Çalıştayı’nda ülke geleceğine yön verecek çarpıcı sonuçlar elde edildi. Çalıştay sonunda yayınlanan rapor ile Türkiye’nin güneş enerjisi sektöründe gençlere yönelik fırsatlarına yer verildi. Yayınlanan rapor, 81 ilde bulunan tüm üniversitelere iletilecek ve ilerleyen dönemlerde genç mühendislerin güneş enerjisi tabanlı AR-GE çalışmalarında kaynak olacak.

Düzenledikleri Çalıştay ile ilgili bilgi veren Baran Balcı, ortak hedeflerinin güneş enerjisi teknolojileri alanında liderler yetiştirilmesi olduğunu söyledi. Cinsiyet ayrımı gözetmeksizin yapılan  yatırımlar sayesinde ulusal bilincin ve farkındalığın arttırılmasını amaçladıklarını söyleyen Balcı, “Buna paralel olarak da proje ve süreç liderlerinin oluşturulmasını hedeflemekteyiz. Sonrasında ise ülkemizin uluslararası arenadaki yeri ve konumu, güçlü liderler ile gücüne güç katarak geleceğe büyük bir yatırım yapmasına ortak olmaktır” şeklinde konuştu.  

Üniversitelerin güneş enerjisi projelerinde çalışan ekiplerin düzenlediği “Genç Profesyoneller ve Güneş” forumu ise dinleyicilerden tam not aldı.  Forumda “Güneş Enerjisi Teknolojileri Alanında Genç Kadın Liderler” teması büyük ilgi gördü. İlk kez SolarTR 2014 konferansında genç kadın mühendis adaylarına tanına forum şansının iyi bir kanıt ve gösterge olduğunu söyleyen YTÜ Ae2 Project Ekibi üyesi Esra Nur TOPÇU, “Ülkemizde yapılan çalışmaların tamamında giderek artan genç kadın lider etkisi söz konusudur. Bu başarının geliştirilmesi açısından tüm kesimlerin desteğine ihtiyaç duyulmaktadır. Güneş enerjisi sektörü bu noktada sürükleyici bir unsur olabilecektir” dedi.

İstanbul Üniversitesi Socrat Ekibi üyesi Tuba GÜVEN ise; “Uluslararası arenada Ülkemizin giderek artan başarısında Genç Kadın Liderlerin önemi oldukça fazla. Liderlik ekolünün geliştirilmesi adına sağlanacak teşvik ve desteklerin yenilikçi bir teknoloji olan Güneş Enerjisi alanında ve SOLARTR 2014 konferansında genç mühendis adayları tarafından şekillendiriliyor olması ise harika bir durum” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da "Savaşlara Hayır" konseri
Sonraki Haber Genç matematikçiler İzmir Üniversitesi’nde buluşacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?