ANA SAYFA > EĞİTİM > Genç tasarımcılara bir ödül daha

Genç tasarımcılara bir ödül daha

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Genç tasarımcılara bir ödül daha

Daha önce katıldıkları yarışmalardan derece alarak dönen İzmir Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Berk Kırmızı ve Işıl Melisa Işık, bu kez de İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen Endüstriyel Tasarım Yarışmaları Aydınlatma Ürünleri Öğrenci Kategorisinde üçüncü oldu.

Berk Kırmızı ve Işıl Melisa Işık, Mimarlık eğitimlerinin 4’üncü yılına da ödülle başlayacak. İzmir Üniversitesi Mimarlık Bölümünde eğitim almaya başladıklarından bu yana katıldıkları tüm yarışmalardan ödülle dönen Kırmızı ve Işık, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Endüstriyel Tasarım Yarışmalarında da geleneği bozmadı. Güneş ve Ay arasındaki ilişkiden yola çıkarak geliştirdikleri, güneş enerjisi ile çalışan Luna adlı tasarımları ile Aydınlatma Ürünleri Öğrenci Kategorisine katılan Kırmızı ve Işık, bu kez de üçüncü oldu. Hedeflerine Architectural Association School of Architecture’da dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid’in yüksek lisans öğrencisi olabilmeyi koyan öğrenciler, eğitimlerine hayal güçlerini ekleyerek şehirler ve insanlar arasında iletişim ve konforu artıracak estetik tasarımlar yapmaya devam edeceklerini söylüyorlar. Zaha Hadid, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de açılan Haydar Aliyev Kültür Merkezi tasarımı ile dünyanın hayranlığını kazanmıştı.

Üçüncü yarışma üçüncü derece

İlk yarışma deneyimlerini Cemer Yeni Nesil Oyuncaklar Tasarım Yarışması Park Oyuncakları Kategorisinde yaşayan Kırmızı ve Işık, “Bulut” tasarımları ile birinci olmuştu. Geçtiğimiz sene İzmir Genç İşadamları Derneği tarafından düzenlenen 3. İnovasyon Ödülleri yarışması Kent İçin İnovasyon Atölye Çalışması Üniversite Kategorisinde İzmir Üniversitesi ekibinde yer alan öğrenciler, kent içi etkinliklerin takip edilebileceği interaktif ekran tasarımı ile yine birinci oldu. Şimdiden katılacakları yarışmalar için çalışmalarını sürdüren Kırmızı ve Işık, Luna’nın da çevreye saygılı ve fonksiyonel tasarımı hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Luna, ister masa lambası ister mekân aydınlatması olarak kullanılabilecek 360 fonksiyona sahip güneş enerjisi ile çalıştığı için gündüz kazandığı enerjinin gece kullanılmasına olanak sağlayan iç içe geçmiş 3 halkadan oluşuyor. Estetik ve temiz enerjiyi birleştiren tasarımımızın prototipi İMMİB tarafından yurt dışı fuarlarda sergilenecek. Çalışmalarımızda özellikle çevreye saygılı, mekânları daha konforlu hale getiren estetik tasarımlar üretmeye devam edeceğiz. Temel tasarım eğitimimizi yeri geldiğinde endüstriyel tasarımlar, yeri geldiğinde de mimari tasarımlar için kullanacağız.”

Yarışmalar gelişmeye olanak sağlıyor

Yarışmalara katılmanın mezuniyetleri öncesi sektörün beklentilerini öğrenmek, önde gelen mimarlar ve sektör temsilcileri ile tanışmak açısından önemli gelişim olanağı sunduğuna değinen Kırmızı ve Işık, eğitimlerini mutlaka bir üst seviyede, mümkün olması halinde yurt dışında sürdürmek istediklerini ifade ettiler.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tarlada 3 puan!..
Sonraki Haber Artık Yeter!..

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?