ANA SAYFA > İZMİR > Genç İzmir Bornova Gençlik Yerleşkesi açıldı

Genç İzmir Bornova Gençlik Yerleşkesi açıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Genç İzmir Bornova Gençlik Yerleşkesi açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Genç İzmir” adıyla Alsancak, Örnekköy ve Balçova’da açtığı gençlik yerleşkelerine bir yenisini daha ekledi. Genç İzmir Bornova Gençlik Yerleşkesi’nin açılışında gençlere seslenen Başkan Soyer, “Görev yaptığım süre boyunca önünüzdeki tüm engelleri kaldırmaya devam edeceğim. Biz, İzmir’de sizin önünüzde değil, sizin öncülüğünüzde yürümeye kararlıyız” dedi.

Genç İzmir Alsancak Gençlik Yerleşkesi, Genç İzmir Örnekköy Gençlik Yerleşkesi ve Genç İzmir Balçova Gençlik Yerleşkesi’nin ardından Genç İzmir Bornova Gençlik Yerleşkesi de açıldı. 150 kişi kapasiteli kamp alanı, ders çalışma alanları, yabancı dil kursları, gelişim seminerleri, sanat etkinlikleri, ücretsiz çamaşırhane, ücretsiz internet gibi gençlere hitap eden unsurların yer aldığı Bornova Gençlik Merkezi’nin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, önceki dönemlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görev yapan Sırrı Aydoğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve gençler katıldı.

“13 Avrupa kenti arasından seçilerek finale kaldı”
İzmir gençliğinin gücü ve ruhunun 2026 Avrupa Gençlik Başkenti unvanını almakta büyük katkısı olacağını söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Bu şehrin kabuğunu kırması, gençlerinin Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen gençlerle buluşması Avrupa’yı ayağınıza getirmek demek. İzmir için çok önemli bir gelişme olan 2026 Avrupa Gençlik Başkenti hakkında biraz daha bilgi vermek istiyorum. Çünkü bu unvanı taşımak şehrimiz açısından çok önemli. Şehrimiz, üç aşamadan oluşan 2026 Avrupa Gençlik Başkenti unvanı için 13 Avrupa kenti arasından seçilerek finale kaldı. Bu unvanı kazanmak için İspanya'dan Malaga, Bosna Hersek'ten Saraybosna, Norveç'ten Tromso ve Portekiz'den Vila do Conde kentleri ile yarışacağız. Final Kasım ayında Brüksel’de gerçekleşecek. İzmir’in Avrupa Gençlik Başkenti unvanını alması çok önemli. Çünkü eğer şehrimiz gençlik başkenti olursa dünya gençliği ile aramızda kalıcı köprüler kurulacak. Ülkemizin ve İzmir’in gençleri dünyadaki diğer gençlerle aracısız buluşacak. Biz İzmir’i ve kendi kültürümüzü dünyaya tanıtacağız. Diğer yandan onları tanıma ve anlama fırsatına erişeceğiz” dedi.

“Esas aktörün siz gençler olduğunu söyledim”
Başkan Soyer, “Bu şehir, bu ülke, bu dünya sizin. Gençlik Başkenti olmak sanırım en çok içimizdeki bu duyguyu güçlendirecek ve size güç verecek. Tüm bu çalışmalarımızı sizlerin bugünü ve yarınını, sizin istediğiniz çerçevede şekillendirmek adına yürütüyoruz. Biliyorsunuz, bu şehrin belediye başkanı olarak seçildiğim ilk günden bu yana, İzmir’in sadece yarınında değil, bugününde de esas aktörün siz gençler olduğunu söyledim. Bu sözleri, öylesine söylemedim. Çok inanarak, yürekten hissederek ifade ettim. Çünkü yaşadıklarımız bize şunu çok açık gösterdi. Yeniliğe ve değişime ekmek kadar, su kadar ihtiyacımız var. Değişimden kastım, bir seçimle yönetimin değişmesinden çok daha fazlasını ifade ediyor. Bir bütün olarak ülkemizin toplumsal yaşamının her kademesinde olması gerekli bir değişimden bahsediyorum. Ekonomiden ekolojiye, eğitimden sağlığa, kültür sanattan kent yönetimine, demokrasiden adalete, özgürlüklerden barışa uzanan çok katmanlı, çok aktörlü ve çok güçlü bir değişim… Bunun öncüsü olan ve olacaklar ise hiç şüphesiz siz gençlersiniz. Tarih boyunca bu böyle olmuş. Evet gençlerin öncülüğünde bu ülkeyi ve bu dünyayı değiştireceğiz. Çok açık olan bir şey daha var ki bu değişimin sahnesi, tarihten bugüne yenilik ve değişime ev sahipliği yapmış İzmir olacak. İşte İzmir’i,  Avrupa Gençlik Başkenti yapma hedefimiz tam da bu yüzden. Bu nedenle İzmir’de gençlerin önündeki engelleri kaldırmak için imkânlar yaratıyoruz. Gençlik Belediyesi ile sizleri demokratik katılım mekanizmalarına dahil etme çabamız tam da bundan güç alıyor” dedi.

“Yepyeni bir geleceği İzmir’den başlayarak inşa edeceğiz”
Gençlerin önündeki engelleri kaldırmaya devam edeceklerini ifade eden Soyer, “Bu şehrin caddelerinden sokaklarına, meydanlarından kırlarına kadar her bir köşesinde siz gençlerin nefesi, ruhu ve coşkusu işlesin istiyoruz. Hepimizin hayalini kurduğu bu köklü değişimin harcı, işte bu ruhta saklı. Hiç kuşkunuz olmasın ve sakın umudunuzu da kaybetmeyin. Bu şehrin belediye başkanı olarak görev yaptığım süre boyunca önünüzdeki tüm engelleri kaldırmaya devam edeceğim. Bu gününüzü ve geleceğinizi kendi istediğiniz gibi şekillendirmeniz için sizlere var gücümüzle destek olacağız. Biz, İzmir’de sizin önünüzde değil, sizin öncülüğünüzde yürümeye kararlıyız. Bu nedenle sizlerle omuz omuza durarak, sizlerden öğrenerek yol alıp birlikte yepyeni bir geleceği İzmir’den başlayarak inşa edeceğiz” dedi.

Yiğit Çiçek’in adı eğitim salonuna verildi
Geçen yıl vefat eden Yaşar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi Yiğit Çiçek’in ismi de Bornova Gençlik Merkezi’nde bir eğitim salonunda yaşatılacak. Başkan Soyer, Çiçek’in annesi Gülhanım Çiçek ve babası İlhan Çiçek’e hatıra plaketi ile zeytin fidanı takdim etti. Soyer açılışın ardından üç günlük gençlik kampı için gelen Uluslararası Öğrenci Birliği’ni ziyaret etti.

Genç İzmir büyüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ''Genç Dostu Şehir'' teması üzerine kurulan Genç İzmir, 15-30 yaş arası İzmir gençliğinin birleştiği, sosyalleştiği, öğrendiği ve güçlendiği merkezler olarak tasarlandı. Genç İzmir merkezlerinde gençlerin kişisel gelişimine katkı sağlayacak dil kursları, kişisel gelişim seminerleri, hak temelli atölye çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri gibi faaliyetler sürdürülüyor. Dijital Genç İzmir ise Türkiye’nin dört bir yanından gencin katılabileceği seminer, atölyeler ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 20 bin üyesi bulunan Dijital Genç İzmir’e gencizmir.com adresinden erişim sağlanıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Soyer: Umut çocukların gözlerinde
Sonraki Haber İzmir'de SGK yapılandırmasına rekor başvuru

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?