ANA SAYFA > GÜNDEM > Gelir testi için son gün 30 Eylül

Gelir testi için son gün 30 Eylül

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gelir testi için son gün 30 Eylül

Genel Sağlık Sigortası'ndan (GSS) faydalanmak için uzatılan gelir testi süresi 30 Eylül'de sona eriyor. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan binlerce vatandaşın sağlık hizmetlerinden faydalanması için bu süreye kadar gelir testi yapıp Genel Sağlık Sigortası kapsamına girmesi gerekiyor.

2012 yılı başında uygulanmaya başlanan Genel Sağlık Sigortası kapsamında gelir testi yaptırmayanlar için bu süre 30 Eylül’e uzatılmıştı.

Karşıyaka SGK Merkez Müdürü Tuncel Dağdelen  "01.01.2012 tarihinden sonra Sosyal Güvencesi olmayan ve Gelir testi yaptırmayan 18 yaşından büyük vatandaşlarımızın, 30 Eylül 2015 tarihi mesai bitimine kadar Sosyal Yardımlaşma Vakfına müracaat ederek Gelir Testi yaptırmaları, Tahakkuk eden Genel Sağlık Sigortası borçlarının taksitlendirilmesi için 02 Kasım 2015 tarihi mesai bitimine kadar da Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekir”

"GELİR TESTİ YAPTIRMASI ŞART"

Türkiye'nin hiçbir sosyal güvencesi olmayan işsiz, kayıtdışı çalışan ve sosyal güvencesi olmayanlarında sağlık yardımı kapsamına alınması için Genel Sağlık Sigortası (GSS) uygulamasına geçildi. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna (SGK) bağlı olmadan hayatlarını sürdürenlerin de başvuruda bulunarak gelir testi yaptırması ve buna göre aylık GSS prim oranlarının belirlenmesi gerekiyor. Gelir testine başvurup gelir tescili yaptırılmazsa en yüksek gelir grubu üzerinden prim hesap edilir ve aylık 305.6 lira GSS primi ödeme yükümlülüğüyle karşı karşıya kalınıyor.  Ancak aile içinde kişi başına düşen gelir, yapılacak testte eğer asgari ücretin üçte birinin altında çıkarsa, ücretsiz sağlık hizmeti alma imkânınız oluyor. Eğer gelir asgari ücretin üçte birinden fazla çıkarsa belli oranlarda prim ödenmesi gerekiyor.

GENEL SAĞLIK SİGOSRTASI BORÇLARI İÇİN YAPILANDIRMA SON GÜN 2 KASIM

Prim borcu olanların devletin sağlık imkânlarından yararlanamayanların artan prim borçları katlanarak artıyor. Tahakkuk eden Genel Sağlık Sigortası borçlarının taksitlendirilmesi için 02 Kasım 2015 tarihi mesai bitimine kadar da Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekiyor.

Haber Foto: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka ile Göztepe bir araya geldi
Sonraki Haber Karşıyaka Emniyet Müdürü Yonar Karşıyaka'da kaldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?