ANA SAYFA > EĞİTİM > Geleceğin Yazarları İlk Kitabını Müdür Yentür’e İmzaladı

Geleceğin Yazarları İlk Kitabını Müdür Yentür’e İmzaladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Geleceğin Yazarları İlk Kitabını Müdür Yentür’e İmzaladı

Karşıyaka Nebahat-Alparslan Karadavut ilkokulu'nun “Geleceğin Yazarları” ilk kitapları Bak saNAKitap’ı İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür için imzaladı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde “Küçük Eller Güçlü Kalemler” sloganı ile “Geleceğin Yazarları” projesi kapsamında Karşıyaka Nebahat-Alparslan Karadavut ilkokulunun öğrencilerin yazdığı kitap için imza günü etkinliği düzenlendi. Şenlik havasında geçen imza gününe İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, şube müdürleri, eğitim yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Karşıyaka Nebahat- Alparslan Karadavut İlkokulunun 2.3. ve 4. Sınıf öğrencileri kendileri için ayrılan alanda ve sınıflarında çalışmalarını gerçekleştirip öğretmenleri ile paylaştılar. Daha sonra 3 sınıf öğretmeni ve 1 rehber öğretmenden oluşan komisyon ile 20 eser belirlendi. Hikâyelerini kaleme alan öğrenciler bir sonraki aşamada eserlerini resimlediler. Kitaplaştırılan eserler önce e-kitap olarak daha sonra basılı halde öğrencilerin eline ulaştı. Bu özel çalışmayı herkesle paylaşmak isteyen minik kalemler bir imza günü gerçekleştirdi ve bugünü şölene dönüştürdüler.

Öğrencilerin imza gününe katılan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, öğrencilerle sohbet etti. Müdür Yentür yaptığı konuşmada; 21. yüzyılın öğrenme becerilerinde bireysel olarak analiz ve sentez yapmanın önemine dikkat çekerek, problemleri çözmek adına temel bir eğitim paradigmasının var olduğunun altını çizdi. Yeni nesil sorularda dahi bilgiden bilgi üretmenin, farklı düşünme yollarını göstermenin öneminin arttığını söyleyen Yentür, bu projenin çocukların yeteneklerini geliştirmek adına yaparak yaşayarak öğrenme modeline bir örnek olduğunu belirtti. Yentür, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Karşıyaka Nebahat-Alparslan Karadavut İlkokulu Müdürü Bilsay Kaya ise yaptığı konuşmada; Projenin öğrencilerin kendi duygu ve düşünce dünyalarını kelimelere dökmeleri açısından çok anlamlı olduğunu belirterek “Öğrencilerimizin içindeki yazma isteğini, hayal gücünü ortaya çıkarmaktadır. Bu kitap bir öğrencinin hayal gücünün sınırlarının nereye ulaşacağını gösteriyor” dedi.  

Öğrenciler yazdığı Bak saNAKitap yazdım adlı kitaplarını İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu ve katılımcılara imzalayarak verdiler. Daha sonra çocukların okul bahçesinde müzik eşliğinde oyunları izleyen Müdürü Yentür ve beraberindekiler, öğrencilerle birlikte kitap okuma etkinliğine katılıp okulun anı defterine yazdılar.  “Küçük Eller Güçlü Kalemler” sloganı ile “Geleceğin Yazarları” projesinin temel ilkesi, öğrencilerin duygu ve düşünce dünyalarını; milli, kültürel, manevi ve evrensel değerler etrafında açığa çıkartmak olan “Geleceğin Yazarları” projesi ile çocuk ve edebiyat arasında bir köprü inşa etmek, aynı zamanda öğrencilerin hem söz varlıklarını zenginleştirmek hem de Türkçeye olan sevgi ve bağlılıklarını daha da güçlendirmeyi amaçlıyor.

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çiğli’de Üretici Kadın Pazarı açıldı
Sonraki Haber Karşıyaka Çarşı'da 5 bin kişilik iftar

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?