ANA SAYFA > EĞİTİM > Geleceğin liderleri Gelişim'de buluştu

Geleceğin liderleri Gelişim'de buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Geleceğin liderleri Gelişim'de buluştu

Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olan ve Harvard, Princeton gibi okullarda gerçekleştirilen Model United Nations /Model Birleşmiş Milletler Konferansı 2-5 Mayıs 2015 tarihlerinde İzmir’de ilk kez Lise olarak Gelişim Koleji’nde yapıldı.

Türkiye çapında 15 okuldan 150 öğrencinin katıldığı konferansta öğrenciler Birleşmiş Milletler Konferansı Delegeleri gibi Dünya’daki Cinsiyetler Eşitliği konusunda seçilen başlıkları tartıştılar.Her öğrencinin bir ülkeyi temsil ettiği komitelerin içinde Ekonomik ve Finansal Komite, Sosyo-Kültürel Komite, Ülkeler Politikası Komitesi, Yasal Komite ve dünyanın destek verdiği “HeForShe” akımının komitesi yer aldı. Tüm delegeler kendi komitelerinde, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu prosedürü ve yöntemleriyle tartıştılar. Bu tartışmalar sonucunda her komite işlediği başlıklara çözüm önerileri getirerek  oluşturulan sonuç bildirgesi Birleşmiş Milletler (UN)’e gönderildi. Organizasyonun “Key Speech” bölümüne Eczacıbaşı Holding İnovasyon ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Ata Selçuk da konuşmacı olarak katıldı. Sosyal Medya üzerinden de oldukça ilgi gören ve uluslar arası birçok takipçiyi ekranlara kilitleyen IGMUN’un açılış ve kapanış törenleri Gelişim Koleji web sayfası üzerinden yayınlandı.Gelişim Koleji Lise MUN Kulübünün öğrencilerinin her boyutu ile kendilerinin ilgilendiği konferans için öğrenciler, kadın hakları ve cinsiyet eşitliği hakkında gençleri bilinçlendirmek ve daha duyarlı olunması konusunda dikkat çekmek istediklerini belirttiler. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mehmet Sepil: Karşıyaka ile Süper Lig'de karşılaşmayı çok istiyorum
Sonraki Haber Ege’de “İşaret Diline Multidisipliner Bakış” paneli

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?