ANA SAYFA > EĞİTİM > Geleceğin liderleri fikirleriyle mücadele etti

Geleceğin liderleri fikirleriyle mücadele etti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Geleceğin liderleri fikirleriyle mücadele etti

Gediz Üniversitesi, 3. İzmir Liselerarası Münazara Şampiyonası düzenledi.

Gediz Üniversitesi, 3. İzmir Liselerarası Münazara Şampiyonası düzenledi. 88 liseden 450 öğrenci katıldı, üç gün boyunca beyin fırtınası esti. İnsanlığa yön veren devlet adamlarının yetişmesinde büyük payı bulunduğu için "liderlerin oyunu" olarak bilinen münazara karşılaşmalarında eğitim, şiddet, göç, adalet, sağlık ve siyaset üzerine kafa yoruldu.

Jüride, çeşitli üniversitelerden ulusal ve uluslararası münazara turnuvalarında derece sahibi öğrenciler görev aldı. Ekipler, savundukları ya da karşı çıktıkları görüş hakkındaki bilgisine, hitabet gücüne, vücut dilini kullanma becerisine ve ikna kabiliyetine göre değerlendirildi. Nefes nefese geçen şampiyonanın finaline Karşıyaka Anadolu Lisesi, Eşrefpaşa Anadolu Lisesi, Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi ve Atatürk Lisesi kaldı. Öğretmenleri, arkadaşları ve ailelerinin yalnız bırakmadığı liseli gençler, görüşleriyle ve kürsüde sergiledikleri hitabet yetenekleriyle hünerlerini sergiledi. Heyecan fırtınasının estiği finalin sonunda şampiyonluk kupasını, Naz Mıdoğlu ve Pelinsu Çiftçioğlu’nun temsil ettiği Atatürk Lisesi kaldırdı. Atatürk Lisesi, bir de sosyal medya ödülü kazandı. İTK BTK Anadolu Fen Lisesi’nden Tugay Garip’in en iyi konuşmacı seçildiği organizasyonda İnönü Anadolu Lisesi, Karşıyaka Lisesi ve Kent Koleji de en iyi kısa film ödülüne layık görüldü.

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, katılan öğrencileri ve öğretmenlerini kutladı. Düşünen, düşündüklerini ifade edebilen ve kendine güvenen gençlerin yetişmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını dile getirdi, şunları söyledi: “Bu özellikleri taşıyan ne kadar çok liseli öğrencimiz olduğuna her yıl tanıklık ediyoruz. Münazara karşılaşmaları, özgüveni ve bilgi seviyesi yüksek gençlerin yetişmesine büyük destek sağlıyor. Daha lise çağlarında kürsüden konuşabilen, fikirlerini savunup karşısındakileri ikna edebilen öğrencilerimiz arasından geleceğin liderlerinin çıkmasını temenni ediyoruz. Böylesine önemli bir turnuvayı düzenleyen öğrencilerimizden oluşan Gediz Üniversitesi Münazara Kulübü’ne de teşekkür ediyorum.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yeni yıla sanatla merhaba
Sonraki Haber Karşıyaka'da bu sefer Juninho kriz çıkardı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?