ANA SAYFA > EĞİTİM > Geleceğe dair temenni ve sorunlar Tıp Bayramı etkinliklerinde dile getirilecek

Geleceğe dair temenni ve sorunlar Tıp Bayramı etkinliklerinde dile getirilecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Geleceğe dair temenni ve sorunlar Tıp Bayramı etkinliklerinde dile getirilecek

2012 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde başlayan, 2013 yılında DEÜ Tıp Fakültesi ev sahipliğinde, 2014 yılında İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde yapılan ve bir gelenek halini alan 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri, bu yıl İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili olarak İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Hazan, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas, Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Tüten Yüksekoğlu ve İl Sağlık Müdürlüğü 14 Mart Tıp Bayramı Etkinlik Sorumlusu Dr. Serdar Öcek katıldı.

Sorunlara çözüm önerileri aranacak

Tıp Fakültesi eğitimine yeni başlayan hekim adaylarına hekimlik ruhunu hissettirmekte 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerinin önemli yeri olduğunu konuşmasında dile getiren İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Hazan, programın amacını şu sözlerle dile getirdi:

“Bu haftaya bayram havasında sorunların tartışıldığı ve sorunlara bir takım çözümler bulunması gerektiği bir hafta olarak bakıyoruz. Hekimliğin verdiği onuru ve gururu da hissetmemiz çok önemli. Bu haftada sorunlar dile getirilecek bir takım çözümler aranacak. Böylece sağlık alanındaki sorunların topluma daha iyi iletileceğini düşünüyoruz. Bununla birlikte meslekte 40’ıncı yılını dolduran arkadaşlarımıza da birer onur plaketi takdim edeceğiz.”

Mersin’de, uğradığı hunharca saldırı sonucu hayatını kaybeden 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ölümü ile ilgili üzüntülerini de ifade eden Hazan, tüm katılımcılar adına şiddetin her türlüsünü kınadıklarını söyledi.

Program körfez turu ile başlayacak

Bu yıl program, Tıp Fakültesi öğrencilerinin ve öğretim üyelerinin katılımıyla 8 Mart’ta körfez turuyla başlayacak. Bunun dışında programda turnuvalar, spor müsabakaları, konserler ve sergiler yer alacak. 14 Mart Cumartesi günü ise Atatürk anıtına çelenk sunulacak ve akşamında da Tıp Bayramı Balosu Maksim Gazinosunda yapılacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sarıca: Şampiyon ünvanımızı korumak istiyoruz
Sonraki Haber İÜP'nin 36.toplantısı yapıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?