ANA SAYFA > EĞİTİM > GEDİZ ÜNİVERSİTESİ YATIRIMLARA DEVAM EDİYOR

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ YATIRIMLARA DEVAM EDİYOR

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
GEDİZ ÜNİVERSİTESİ YATIRIMLARA DEVAM EDİYOR

Gediz Üniversitesi, laboratuvar sayısını 22’ye yükseltti. Son olarak sadece sağlık alanındaki beş laboratuvar için 1 milyon liralık yatırım yapıldı.

Önümüzdeki günlerde ise bir de yenilenebilir enerji laboratuvarı kurulacak. Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, “Bu yaptıklarımız, Gediz’in farkının, eğitime bakışının ve iddiasının eseri.” dedi.

Okulda şu anda Nanoteknoloji, Bilgisayar, Fizik, Elektrik-Elektronik, Network, Makine Dinamiği, Simülasyon-Ergonomi, Termodinamik, Pnömatik, CNC, İnşaat, Hidrodinamik, Optisyenlik, Hemşirelik Uygulama ve Anatomi laboratuvarları bulunuyor. Bazılarının sayısı birden fazla olan bu laboratuvarlarda, çeşitli bilimsel araştırmalar ve proje çalışmaları yürütülüyor. Mütevelli Heyeti Başkanı Kavuk, yaptığı açıklamada kurucuların bağışlarıyla İzmir’in en büyük vakıf üniversitesini eğitime kazandırmakla kalmayıp ülkenin sayılı bilim merkezlerinden birine çevirdiklerini söyledi. Yola çıkarken koydukları hedefleri birer birer hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, “Kendimizi daha yolun başında görüyoruz, yapacağımız daha çok iş var. Gediz Üniversitesi’nin farkını, eğitime bakışını, öncü misyonunu ve iddiasını gözler önüne seren bu yatırımlarımız sürecek. Tek beklentisi, ülkemizden de insanlığa buluşlar kazandırılabileceğini görmek olan Gediz’in kurucusu eğitim gönüllüsü arkadaşlarımızla bu uğurda çalışmaya, bilim insanlarımızın yolunu açmaya, bu ülkenin beyinlerine fırsat ve imkan vermeye devam edeceğiz. Yaptıklarımızın sonuçlarını almaya başladık; hem akademisyenlerimiz hem de öğrencilerimiz proje üstüne proje üretiyor, başta TÜBİTAK olmak üzere çeşitli kurumlardan destekler alıyor. Son iki yılda tam 33 projeye imza atıldı, yeni teknolojilerin kapıları aralandı. Eminiz ki her sene bunlara pek çoğu daha eklenecek. Yakın gelecekte Gediz Üniversitesi’nden önemli buluş haberlerini paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Asıl mutluluğu ve gururu işte o zaman yaşayacağız.” şeklinde konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber GENÇ MÜHENDİSLERE BÜYÜK FIRSAT
Sonraki Haber HAYVANLARA BUZ GİBİ ZİYAFET

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?