ANA SAYFA > İZMİR > Gaziemir ile Osterholz artık kardeş

Gaziemir ile Osterholz artık kardeş

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gaziemir ile Osterholz artık kardeş

Gaziemir Belediyesi ile Bremen'in Osterholz Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Bremen Belediye Sarayı'nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bremen Büyükşehir Belediye Başkanı Andreas Bovenschulte, Osterholz Meclis Başkanı Wolfgang Haase eşliğinde Osterholz Belediye Başkanı Ulrich Schlüter ile Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda arasında imzalanan kardeş şehir protokolü ile iki ilçe arasında ilişkilerin güçlendirilmesi hedefleniyor.
İmza töreninin ardından açıklama yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Bu imza ile iki ilçe arasındaki ilişkilerin güçleneceğine, her alanda iş birliğinin artacağına inanıyorum. Hayırlı olsun” dedi.
 
“İş birliğimiz artarak devam edecek”
İki ülke arasındaki kardeşlik köprüsünün, imzalanan kardeş şehir protokolü ile daha da güçleneceğini vurgulayan Başkan Arda, “Attığımız imzanın hem mevcut kardeşlik köprülerini daha da artırmasını hem de yeni kardeş şehirlerin kurulmasına öncülük etmesini diliyorum. Bundan sonra da kardeş şehirlerle ilişkilerimizin güçlendirilmesi, çeşitli alanlarda sürdürülecek iş birlikleri ile devam etmesi için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Bu protokolün dayanışma içinde olacağımız konuları zenginleştirerek her iki kentin halkına da fayda sağlayacak sosyal, ticari, turistik, kültürel her anlamda iş birliği içeren projelere ön ayak olacağına yürekten inanıyorum. Osterholz ile Gaziemir Belediyelerinin kardeşlik anlaşmasının iki kentimize ve iki ülkeye de hayırlı olmasını diliyorum. Buradan birlikteliğimizi artıracak dostluklar ile Türkiye’ye dönüyoruz. Bu önemli protokolün imzalanmasında köprü görevi gören Dünya Kenti İzmir Derneği (DİDER) Başkanı Dr. Ahmet Güler ve DİDER Bremen Başkanı Ali Eliş’e teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Kimler katıldı
Protokol imza törenine Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın yanı sıra Gaziemir Belediyesi Başkan Yardımcısı İzel Zenginobuz Derinsu, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Nilgün Karadeniz, Nimet Şekercioğlu, Lütfü Özcan, AKP’li Meclis Üyeleri Ejder Öztop ve Oğuz Seyran ile Tercüman Bahar Aliye Sertdemir katıldı.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Eymen Sadık Durak ismi Çiğli’de yaşayacak
Sonraki Haber Asgari ücret belli oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?