ANA SAYFA > GÜNDEM > Asgari ücret belli oldu

Asgari ücret belli oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Asgari ücret belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Ocak 2023’ten itibaren geçerli olacak yeni asgari ücretin 8 bin 500 TL olacağını açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu dün üçüncü toplantısını yapmış ve Türk İş Başkanı Ergün Atalay 9 bin TL’nin altına imza atmayacaklarını belirterek ayrılmıştı. Türk İş daha önce de açlık sınırının 7 bin 700 TL olduğunu açıklamıştı. Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de çalışanların yüzde 37’si asgari ücret alıyor. Diğer tüm ücretler de asgari ücretten etkileniyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de yaptığı açıklamada, “Çalışan ve işveren kesimi maalesef belirli bir rakam üzerinde uzlaşamadı. Elbette her kesim kendi çıkarları doğrultusunda bir rakam ortaya çıkacak. Bize düşen görev ülkemiz için en hakkaniyetli bir sonucun oluşmasıdır. Taraflar arasında makul bir noktada uzlaşma sağlanması için samimi gayret sarf ettik. Geçmiş yıllarda da taraflar uzlaşmaya varamadığı halde Hükümet tarafından sonuçlandırılan asgari ücret oldu. Açıkladığımız asgari ücret ülkemizin ekonomik ve sosyal görünümü ile uyumludur” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gaziemir ile Osterholz artık kardeş
Sonraki Haber Türkiye'nin En Gelişmiş 7. ilçesi: Karşıyaka

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?