ANA SAYFA > MEDYA > Gazeteci adaylar İGC'yi ziyaret etti

Gazeteci adaylar İGC'yi ziyaret etti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gazeteci adaylar İGC'yi ziyaret etti

CHP İzmir Milletvekili Adayı gazeteci Tuncay Özkan, gazetecileri yalnız bırakmayan İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin çok önemli bir kurum olduğunu belirterek, “İzmir Gazeteciler Cemiyeti meslektaşlarına, adalete, özgürlüklere ve insan onuruna dönük çalışmaların işaret fişeği olmuştur” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Adayları gazeteci Tuncay Özkan ve Atila Sertel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, kısa süre önce göreve seçilen Başkan Misket Dikmen’e başarılar diledi. Ziyarette, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner ve İGC’nin yeni yönetimi de hazır bulundu.

Tuncay Özkan, İGC’nin ilk kadın Başkanı Misket Dikmen’e hayırlı olsun dileklerini iletirken, şunları söyledi:

İGC PEŞİNİ BIRAKMADI

“Bizim tutuklu olduğumuz süreçte bazı meslektaşlarımız ve bazı kurumlar davayı belirli ölçüler içerisinde takip etti. Ama İzmir Gazeteciler Cemiyeti, bu zulmü, bu haksızlığı sonlandırana kadar bu işin peşini bırakmadı. Bir gün dahi yılgınlık göstermedi. O nedenle çok önemli bir kurum. 28 Şubat’ta beni ve Mustafa Balbay’ı hücreye attıklarının ertesi sabahı bizi ilk ziyaret eden Cemiyetin eski Başkanı Atila Sertel ve yönetim kurulu üyeleriydi. Bu bizler için çok önemli. Bunu asla unutmayız. Atila Sertel’in Başkanlığındaki İzmirli gazeteciler, bizi içine atıldığımız yangından çekip çıkarana kadar mücadele etti. İGC, karanlık günlerimizin aydınlık yüzü oldu.”

“MECLİSE BASIN MÜŞAVİRİ OLMAYA GİTMİYORUZ”

Ziyarette İzmir’den aday gösterilen gazetecilerin sayısına ilişkin eleştirilere de yanıt veren Tuncay Özkan, “Diğer meslek gruplarından çok sayıda aday varken, gazeteciler içerisinden iki-üç aday gösterilmesi eleştiri konusu oluyor. Geçmişten bugüne görüldüğü gibi gazetecilerin sergilediği örnek dayanışma ve ortak mücadele diğer birçok meslek grubunun önünde yer alıyor. Bizler Parlamento’ya basın müşavirliği yapmaya gitmeyeceğiz. Gazeteciler olayların gelişimine hem yön veren, hem aktaran bir meslek grubundalar. Gazeteciler Türkiye’nin hafızasıdır. Türkiye ne zaman zora, dara düştüyse aydın gazeteciler üzerine düşen görevi yaptı. Meclisteki gazeteciler olarak 8 Haziran’dan sonra üzerimize düşen görevi layıkıyla yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Tuncay Özkan, genel seçimlerden sonra İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne üyelik başvurusu yapacağını da aktardı. Milletvekili seçildikten sonra tekrar köşe yazmaya başlayacağını söyleyen Tuncay Özkan’a Başkan Misket Dikmen Cemiyet’in yayın organı olan 9 Eylül Gazetesi’nde yazmasını teklif etti. Teklife olumlu bakan Özkan, seçimden sonra yazmaya başlayacağının sözünü verdi.

“ZULÜM YAPANLAR YARGILANACAK”

Daha sonra söz alan İGC eski Başkanı ve CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Atila Sertel de, tutuklu gazeteciler için mücadele ederken, hep gerçek demokrasinin olduğu, adaletin temellerinin sağlam bir zemin üzerine oturduğu, kimsenin yazdıklarından veya düşüncelerinden dolayı yargılanmadığı, kişi hak ve özgürlüklerine yönelik kısıtlamaların olmadığı bir Türkiye’yi hayal ettiklerini söyledi. Sertel,  8 Haziran’dan sonra bu hayalin gerçeğe dönüşeceğini ve gazetecilere, aydınlara, askerlere zulüm çektirenlerin mutlaka bağımsız mahkemelerde yargılanacağını belirtti.

“ARTIK DAHA GÜÇLÜYÜZ”

Altı yıl boyunca onurlu bir şekilde taşıdığı İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin bayrağını, uzun yıllar birlikte görev yaptığı Misket Dikmen’e devretmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Atila Sertel, “1946 yılından bu yana erkekler tarafından yönetilen Cemiyete 69 yıl sonra bir kadın eli değmesi çok önemli ve anlamlı. Yeni yönetime ve Misket Dikmen’e başarılar diliyorum” dedi.

Son olarak söz alan İGC Başkanı Misket Dikmen de, meslektaşlarına hoş geldiniz dileklerini ileterek, “Türkiye’nin çok ciddi iki sorunu var. Bunlardan birincisi; basın ve ifade özgürlüğünün önündeki engeller. Diğeri de; kadınların yaşadıkları sıkıntılar. Cemiyet olarak bu iki önemli sorunun çözümü noktasında mücadeleyi asla bırakmayacağız. Meclisteki sizin gibi değerli meslektaşlarımızla birlikte bu mücadeleyi daha etkin bir şekilde yürüteceğimize inancımız tam” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da Shukurov krizi FİFA'ya taşınacak
Sonraki Haber Karşıyakalı Buharalıoğlu, azmedip kredi kartı aidatını geri aldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?