ANA SAYFA > SPOR > Gabriel: Smaçtan çok keyif alıyorum

Gabriel: Smaçtan çok keyif alıyorum

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gabriel: Smaçtan çok keyif alıyorum

Pınar Karşıyaka'nın smaç şampiyonu oyuncusu Kenny Gabriel, yeşil kırmızılı takımın resmi sitesine açıklamalarda bulundu.

2014-15 sezonunda Yunanistan’ın AGOR takımından, Pınar Karşıyaka’ya transfer olan Amerikalı oyuncumuz, kısa sürede taraftarın sevgisini kazandı. Özellikle All-Star’daki smaçları ile bütün basketbolseverlerin ilgisini çeken Gabriel, Karşıyaka’yı ve İzmir’i çok sevdiğini söyledi.

3 yaşında kardeşi ile birlikte basketbol oynamaya başladığını belirten Gabriel “O zamandan beri basketbola aşığım” dedi.

Karşıyaka’ya geldiği günden beri İzmir’de çok güzel insanlarla karşılaştığını söyleyen Amerikalı oyuncu, Türkiye’deki insanların çok sıcakkanlı olduğunu ve burada yaşamaktan çok keyif aldığını söyledi.

Ailesinden ve arkadaşlarından uzakta yaşamanın zaman zaman çok zorlaştığını belirten Kenny Gabriel “Bazen annemi, babamı, yeğenlerimi çok özlüyorum. Elimden geldiğince onlarla konuşmaya çalışıyorum ama yine de onlardan uzakta olmak zor çok” dedi. Yabancı bir ülkede yaşamanın bazen zorlaştığını belirten genç oyuncu kendi evinde uzaktan yaşamanın hiçbir dezavantajı olmadığını, önemli olanın bu özlemi aşmak olduğunu söyledi.

Pınar Karşıyaka’ya transfer olmadan önce Bobby Dixon ile konuşmasının çok önemli olduğunu sözlerine ekleyen Kenny, “Yabancı bir oyuncu kendi evinden uzakta bir ülkede, aynı şehir ve takım ile üçüncü senesini tamamlıyorsa, bunun iyi bir işaret olduğunu anlıyorsun” dedi.

İzmir’i çok sevdiğini belirten Kenny Gabriel Pınar Karşıyaka’da çok mutlu olduğunu söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti; “Buraya gelmeden önce Bobby bana şehri anlattıktan sonra, çok iyi bir coaching olduğunu, takımın çok iyi olduğunu söyledi. Geldiğimden beri çok güzel anlar yaşadım. Taraftarımız çok güzel destek oluyor ve takım olarak çok iyiyiz.”

“Türkiye’nin her yerindeki insanlar çok iyi kalpli ve Türk yemeklerini çok seviyorum” diyen Kenny Gabriel en sevdiği yemeğin döner olduğunu belirtti.

Hem Eurocup hem de Türkiye Basketbol Ligi’nde çok yoğun bir maç trafiği yaşayan ekibimizde, boş bir gün geçirmiyor. Fırsat bulduğu zaman ailesi ile vakit geçirmeyi tercih ettiğini söyleyen Gabriel, “Gerçekten çok yoğunuz. Boş vaktimiz olduğunda evde ailemle olmayı tercih ediyorum. Genelde PS4’te Call of Duty oynuyorum” dedi.

2014-15 sezonuna Cumhurbaşkanlığı Kupası ile başlayan ekibimiz, mücadele ettiği 3 kulvarda da hedeflerini yukarı çekerek, yoğun bir tempoda çalışmalarına devam ediyor. 18-22 Şubat tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleştirilecek olan Türkiye Kupası 8’li Finallerinde mücadele edecek olan ekibimiz, Türkiye Kupası’nı bir kez daha İzmir’e getirme hedefinde.

“Gaziantep’ten kupa ile dönmek istiyoruz” diyen Kenny Gabriel, sezon hedefleri hakkında şunları dedi; “Takım olarak çok iyiyiz. Avrupa’da çok iyi mücadele ediyoruz. Hepimiz elinden gelenin en iyisini yapmak için ekstra çaba sarfediyor. Arkamızda inanılmaz bir taraftar desteği var. Bütün bunlar düşünüldüğünde Eurocup Final’i, Türkiye Kupası, Lig Şampiyonluğu hiç uzak değil”

Türkiye’ye geldiği günden beri özellikle smaçları ile isminden söz ettiren Kenny Gabriel, All-Star 2015’te Ankara’da yaptığı smaçlar ile Smaç şampiyonluğunun yanında basketbol severlerin de sevgisini kazandı. 13 yaşında ilk smacını yaptığını anlatan Kenny “O anda zıplayabildiğim kadar yükseğe zıpladım ve sonrasında ben de çok şaşırdım. Çünkü smaç yapabildiğimi bilmiyordum. O günden beri de güzel hareketler yakalamaya çalışıyorum. Çünkü hem takıma hem de taraftara başka bir enerji veriyor” dedi.

Takımdaki arkadaşlık ortamının çok önemli olduğuna değinen Kenny Gabriel, herkesin birbirine güvendiğini ve aile gibi olduklarını belirtti. “Aramızdaki iyi ilişki sahaya da yansıyor” diyen başarılı oyuncu “Takım olarak eğlenebiliyoruz ve bu da özellikle yoğun ve stresli zamanlarda rahatlamamızı sağlıyor. Böyle olunca da sahada çok daha iyi mücadele ediyoruz” dedi.

Özel hayatında daha neşeli ve daha esprili olduğunu söyleyen Gabriel, “Sahadaki Kenny ile dışarıdaki Kenny arasında fark olmak zorunda” diyerek, sahada daha ciddi ve mücadele etmeyi sevdiğini ama günlük yaşamında daha rahat ve eğlenceli olduğunu sözlerine ekledi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Serter: Kapımız gençlere açık, istifa edenlere kapalı
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka Gelişim Antalya'yı zor yendi.

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?