ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Fulsen Türker, İzmir Üniversitesi'ne konuk oldu...

Fulsen Türker, İzmir Üniversitesi'ne konuk oldu...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Fulsen Türker, İzmir Üniversitesi'ne konuk oldu...

Blogunda yayınladığı “32 yaşına doğru garson ve mutlu” yazısı kısa zamanda 300 bin kişi tarafından okunan ve paylaşılan, “Garson ve Mutlu” kitabı ile sevilen yazarlar arasında yerini alan Fulsen Türker, İzmir Üniversitesi’ne konuk oldu.

İzmir Üniversitesi öğrencileri, Kadın ve Toplum dersi kapsamında, hayatındaki kırılma anını “32 yaşına doğru garson ve mutlu” yazısı ile kaleme döken ve “Garson ve Mutlu” kitabı ile kısa zamanda önemli bir okuyucu kitlesine sahip olan yazar Fulsen Türker’i ağırladı. Artık yaşamını Datça’da sürdürdüğünü ve garson olarak çalışmaya devam ettiğini söyleyen Türker, ikinci kitabının hazırlık sürecinin devam ettiği müjdesini verdi.

Madde bağımlılığınızdan kurtulun

Hayatı boyunca kendisinden beklenenleri yerine getirdiğini ancak mutlu olmanın yolunun, biçilen toplumsal rollere uyum sağlamaktan geçmediğini gördüğünü söyleyen Türker, “Mimar Sinan Üniversitesi Matematik Bölümü’nden mezun oldum. Yüksek lisans yapmam gerektiğini söylediler, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Uluslararası Bankacılık ve Finans üzerine yüksek lisans yaptım. Lacivert döpiyesler giyip bankalarda, şirketlerde çalıştım ama şimdiki kadar mutlu olmadım” dedi. Çalıştığı şirketten maaşını alamaması nedeni ile işten ayrıldığını ve garsonluk yapmaya başladığını aktaran Türker, “Madde bağımlılıklarımızdan kurtulmamız lazım. Evdeki LCD televizyondan, akıllı telefondan, statümüzü belirleyen iş yerindeki koltuktan, giymediğimiz 25 etekten kurtulduğumuzda, sadece yeterli olan eşya ve sıfatlarla yaşamaya başladığımızda daha mutlu oluyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Söyleşi sonunda, İzmir Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nazife Aydınoğlu ile ders danışmanı, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Özge Aydın ve öğrenciler Fulsen Türker’e kitabını imzalattı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ''Siyaset ve seçim heyecanı!..''
Sonraki Haber İzmirli şairler Nazım Hikmet’i anacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?