ANA SAYFA > İZMİR > Foça'nın tarımı "Yeryüzü Pazarı"nda parlıyor

Foça'nın tarımı "Yeryüzü Pazarı"nda parlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Foça'nın tarımı

Uluslararası Slow Food Örgütü, Earth Market (Yeryüzü Pazarı) ağının, Türkiye’deki tek temsilcisi olan “Foça Yeryüzü Pazarı” 3. yaşını kutladı.

Kutlama gününde katılımcılara, özel olarak hazırlanmış; kuru fasulye, bulgur pilavı ve turşu ikramı yapıldı. Malzeme olarak, Foça Yeryüzü Pazarı stantlarında sunulan; Gerenköy Fasulyesi, yörede yetişen buğdaydan üretilen bulgur, domates-biber salçası, arapsaçı, pırasa, taze soğan, dere otu ve taze nane kullanıldı.

15 Mart Pazar günü, Marsilya Meydanı’nda gerçekleşen kutlamaya, Amfibi Grup Görev Komutanı Tuğamiral Sinan Azmi Tosun ve eşleri, Foça Belediyesi Meclis Üyeleri, Slow Food Gönüllüleri, Foçalılar ve Foça severler katıldı.

Slow Food Foça Zeytindalı Hareketi Lideri Gül Girişmen, Foça Yeryüzü Pazarı üreticilerine ve gönüllülerine, Foça İlçe Tarım Müdürlüğü’ne, Foça Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’a, ilk günden bugüne verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti; ‘‘Bugün çok özel bir gündeyiz. Yerel pazarımızın 3. senesini kutluyoruz. Foça Yeryüzü Pazarı, biliyorsunuz bir Slow Food projesi; Slow Food gönüllüleri’nin Foça Belediyesi’nin destekleriyle oluşturduğu bir proje. Üreticilerimizin, gönüllülerimizin, Foça’nın sakinlerinin ve misafirlerinin büyük destekleri var. Onlar pazarımızı geliştiriyorlar. Foça’nın bütün doğal güzelliklerini aynı zamanda yerel yiyeceklerini ön plana çıkarmakta, Foça Yeryüzü  Pazarı’nın çok önemli bir işlevi oldu. Burada herkes bildiklerini paylaşarak, bir değer kattı. Yerel ürünlerimiz, gerçek değerini buldular. Foça’nın üreticileri var olan değerlerini, daha da ortaya çıkardılar. Biz Foçamıza yeni bir değer kazandırdığımız için, Foçanın değerlerini ön plana çıkardığımız için çok mutluyuz. İyi-Temiz-Adil prensiplerinden hareket eden Slow Food hareketi bir anlamda hepimizin geleceği için büyük önem taşıyor. Tarımın, Türkiye’nin geleceği olacağına inanıyoruz. Bunun için de canla başla çalışıyoruz. Çalışmaktan da çok mutluyuz. Foça’yı çok seviyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça’ya olumlu katkılar sağlayan Slow Food Foça Zeytindalı’na desteklerinin süreceğini ifade etti.

Foça Yeryüzü Pazarı, her Pazar günü, Marsilya Meydanı’nda kuruluyor. Yerel üreticiler, kendi ürettiklerini doğrudan alıcıya sunuyor. Pazardaki ürünler, bizzat Slow Food gönüllüleri, Foça İlçe Tarım Müdürlüğü ve Foça Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetleniyor.

Foça Yeryüzü Pazarı, 23-27 Ekim tarihlerinde, İtalya'nın Torino kentinde düzenlenen Salone del Gusto çerçevesinde gerçekleşen Yeryüzü Pazarları Yarışması’nda 39 pazar içinde birinci seçilmişti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 12 Üst geçite daha yürüyen merdiven ve asansör
Sonraki Haber Pistte İlk Randevu İzmir’de

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?