ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Foça plajlarında mavi bayraklar dalgalanıyor

Foça plajlarında mavi bayraklar dalgalanıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Foça plajlarında mavi bayraklar dalgalanıyor

Kent içinden denize girilebilen ender tatil yerleşim yerlerinden biri olan Foça’da Mavi Bayraklı Plajların bayrakları dağıtıldı.

15 gün ara ile sezon süresince yapılan deniz suyu analizleri, plajı kullananların güvenliğini öngören can kurtaran bulundurulması, su sporları ile yüzme alanının ayrılması, acil durum planı, çevre yönetimi ve engelliler için olanakları içeren kriterleri ile Foça’da 9 plaj Mavi Bayrak almaya hak kazandı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Mavi Bayrak tatil programı yapanların ve aynı zamanda tur operatörlerinin aradığı bir eko-etiket olduğunu belirtti. Başkan Demirağ, “Bayrak sayısının çok olması, aynı zamanda plajlarımızın mikrobiyolojik açıdan temiz ve çevre yönetimi yönünden duyarlı olduğunun bir belgesidir. Mavi Bayraklı plajlarımızın arttırılması yönündeki çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor” dedi.

 

2015 sezonunda İzmir’de toplam 45 plaj ve 3 Marinada Mavi Bayrak dalgalanacak olup bunların 9 Plajı Foça’da bulunmaktadır.

Foça’da bulunan Mavi Bayraklı Plajlar: Karakum Plajı, Leon Otel, Voodoo Beach, Neilson Club Phokaia, Hanedan Beach Club, Mackerel Tatil Köyü, Pollen Tatil Köyü, Yeni Foça Halk Plajı, Yeni Foça Öğretmenevi

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Kuzey Ege İlleri Şubesi Koordinatörü Doğan Karataş yaptığı açıklamada, “Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, 2015 yılı Mavi Bayrak adaylarını açıkladı. Yapılan açıklamada Türkiye 50 ülke içinde plaj sıralamasında, 436 plaj ile ikinci sırada yer aldı. Ülkemizde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Programı kapsamında 2014 yılında; İspanya’nın 573, Yunanistan’ın 407 plajından sonra ülkemiz 397 plaj ile üçüncü sırada yer almıştı. 2015 yılında ise İspanya’nın 578 plajından sonra ülkemiz 436 bayrak ile ikinci sırada yer aldı. Plajların yanında 2015 yılında 22 marina da Mavi Bayrak almaya hak kazanmıştır” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'daki yöneticiler iftarda buluştu
Sonraki Haber Karşıyaka'da yarın elektrik kesintisi var

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?