ANA SAYFA > İZMİR > Foça Kitap Kulübü bir yılda 20 bin kitap dağıttı

Foça Kitap Kulübü bir yılda 20 bin kitap dağıttı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Foça Kitap Kulübü bir yılda 20 bin kitap dağıttı

Foça Kiitap Kulübü 11.Kitap Şenliği’ni bir günde 2 bin kitabı ücretsiz dağıtarak gerçekleştirdi.

Yıl içinde ihtiyacı olan köy kütüphaneleri ve ıslahevlerine gönderilenlerle birlikte dağıtuılan kitap sayısının 20 bin olduğu açıklandı. Foça Belediyesi ile birlikte düzenlenen ve 23 Haziran – 9 Temmuz 2023 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle sürecek Foça 3.cü Kitap Günleri’de Şair Ataol Behramoğlu Müzisyen Haluk Çetin ikilisinin dinletileriyle başladı.

Foça Kitap Kulübü bu yıl ki hitap şenliğinde Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı’nda açılan stantlarda 2 bin kitabı ücretsiz olarak halka dağıttı. Şenliğin bir saatlik dilimi sadece çocuklara ayıldı. Ebeveynlerinin müdahalesi ve telkini olmadan çocukların istediği kitabı kendi elleri ve beğenisi ile seçmesi, kitap seçme ve okuma alışkanlığı edinmeleri amaçlandı. 11.00- 17.00 arasındaki şenliğe çocuklar ve büyüklerin yanısıra ilçeyi ziyaret eden yerli ve yabancı konulkarda ilgi gösterdi. Genç müzisyenlerden oluşan Armada grubu da çaldığı parçalarla şenliğe renk kattı.

Foça Kitap Kulübü Başkanı Alptekin Aydın, 16 yıl önce bir avuç kitap okuma gönüllüsünün Ayla Karatekin’in Başkanlığında kurduğu kulübün bugün çeşitli ve kapsamlı etkinlikler düzenleyen onbinlerce kitabı okura ücretsiz ulaştıran bir nitelik kazandığını söyledi. Alptekin Aydın; “Foça Kitap Kulübü Foça’da bir grup kitap okuma gönüllüsünün 16 yıl önce oluşturduğu bir kulüp. Kulüp üyeleri dar bütçelerle, topladığı paralarla kitap alıyor. Çevreden, bağışçılardan gelen kitapları topluyor. Bağışlanan kitapları hem halkın alıp okuması için Sokak Kitaplıklarımıza koyuyoruz hemde talep eden köy yada ıslahevi kütüphanelerine gönderiyoruz. Senede bir kez de Foça’da meydanda halkımıza ücretsiz dağıtacak şekilde Kitap Şenliği yapıyoruz. Geleneksel hale gelmiş olan bu şenliğin bu sene 11.ncisini yapıyoruz. Bu güne kadar şenliklerde 20 bin kitap dağıttık. Bir o kadar da köy ve ıslah evi kütüphanelerine gönderdik. Bu sene yaklaşık 2 bin adet nitelikli kitabımız var. Yerli yazarlarımızın 9 yüz kitabı ayrı bir masada, yabancı yazarların 6 yüz elli kitabı bir başka masada okurlarına ulaştırılacak. Hasan Ali Yücel’in Millet Kitaplığı adı altında Köy Enstitülerinin kütüphanelerini zenginleştirmek üzere Türkçe’leştirdiği Dünya Klasikleri’nden oluşan bir başka masamız daha var. Foça turistik bir bölge. Yabancı çok konuğumuz da var. Yabancı konuklardan gelen ve onlara doğru yönlenecek, yabancı dilde yazılmış kitaplar da var. Onlar için de ayrı bir masa yaptık. Yalnız bu sene çocuklar için ayrı bir saat ayırdık. 12.00 -13.00 arasında sadece çocuklarımıza ve gençlerimize kitap dağıtıyoruz. Çocuğumuz kendisi gelsin. Kitaba dokunsun. İsteyeceği, beğeneceği bir kitabı kendisi alsın. Hayatın her alanı olduğu gibi kitap edinmekte pahalılaştı. Dolayısıyla bizim bu ücretsiz dağıtımımız sırasında çocuklarımıza böyle bir alışkanlık edindirelim istiyoruz.”

“Foça Kitap Kulübü olarak bu sene Foça Belediyesi ve İzmir’den bir kitabevi(Sakin Kitap) ile birlikte 23 Haziran - 9 Temmuz 2023 tarihleri arasında devam edecek 3.ncü Foça Kitap Günleri etkinliğini de başlattık. Gerek Kitap şenliği ve gerekse Kitap Günleri etkinliklerine Foçalılarla birlikte, Foçayı kısa yada uzun sürelerle ziyarete gelen herkesi bekliyoruz ” dedi.

Alptekin Aydın Foça Kitap Günleri kapsamında tarihi Beşkapılar Kalesi’nde söyleşiler, müzikli şiir dinletileri, imza günleri gibi etkinliklerin gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Seyfi GÜL   

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Menemen Belediyesi'nde işçilere yüzde 50 zam
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?