ANA SAYFA > GÜNDEM > ’’Filizler’’ kavgası tatlıya bağlandı

’’Filizler’’ kavgası tatlıya bağlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
’’Filizler’’ kavgası tatlıya bağlandı

Karşıyaka Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı 2. oturumu Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’ın yönetiminde gerçekleştirildi. Son üç meclise damgasını vuran “Karşıyaka’nın Filizleri” kavgası da meclisin bu oturumunda tatlıya bağlandı.

Karşıyaka Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı, Beşiktaş Belediyesi’nden konuk olarak gelen meclis üyelerinin Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’a hediye takdim etmesiyle başladı. Başkan Akpınar, Beşiktaş Belediyesi’yle iş birliklerine imza atacaklarını söyleyerek “Ortak projeler olarak hem KARGEM ve gençlik merkezimiz, hem de Karşıyaka’nın Filizleri Geleceğe Hazırlanıyor projelerimiz var. Karşıyaka’nın Filizleri, şimdi Beşiktaş’ın Filizleri olacak ve Türkiye’yi filizlerle saracağız” dedi.

Daha sonra açılış konuşmasını da yapan Başkan Akpınar, son 3 meclis toplantısında gerginliklere sebep olan Abdullah Mertoğlu’nun ulusal bir gazeteye verdiği demeçte kullandığı “Karşıyaka’nın Filizleri’nin kutlamasına 900 bin lira harcandı” ifadesi sebebiyle kendisinden özür dilediğini belirterek “Sayın Mertoğlu’na teşekkür ediyorum. Bugün beraber sohbet ettik. Basında çıkan haberlerle ilgili bir yanlış olduğunu da kendisi ifade etti. O ifadenin doğru olmadığını söyledi ve yanlış anladıysanız da şahsınızdan özür diliyorum dedi. Çok teşekkür ediyorum kendisine ve bu konuyu da kapatmış olduk artık” diyerek tartışmanın tatlıya bağlandığını söyledi.

Mertoğlu bütçe üzerinden yüklendi

Başkan Akpınar’ın açılış konuşmasının ardından maddelerin oylanması sırasında söz alan AK Partili Abdullah Mertoğlu, “Karşıyaka, polemiklerle değil, suhuletle, yapmış olduğu çalışmaları ifade edip doğru hizmetlere imza atmakla çok daha anlamlı olur diye düşünüyorum. Benim bu konuda ne bir polemik yaratma ne de sayın başkanı ve meclisi suçlamak gibi bir niyetim olmamıştır. Bunu defalarca da ifade ettim. Kendi aramızda bir kavga veya özür söz konusu değildir” diyerek filizler tartışmasında yaşananlara açıklık getirdi.

Daha sonra belediye bütçesi üzerine eleştirilerde bulunan Mertoğlu, belediyenin yatırım olarak sınıfta kaldığını belirterek “Başarılı bir belediye bütçesinde yatırımlara ayrılan pay %33’ler seviyesinde olmalıdır. Belediyemizde bu oran %7 seviyelerinde kalmış. Her alanda öngörülen yatırım seviyesinin altında kalınırken, tüm giderlerde bir artış söz konusu olmuş” diyerek bütçeyi eleştirdi.

Akpınar: ‘’Bütçe başarılıdır”

Mertoğlu’nun sözlerine önce belediye meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Hamdullah Akgün, daha sonra meclis üyesi İstemihan Naki söz alarak rakamlarla yanıt verdi. Tüm konuşmaların ardından konuşan Başkan Akpınar ise, “Yasal olarak bir bütçenin başarılı sayılması için gerçekleşme oranının %70’in üzerinde olması gerekir. Karşıyaka Belediyesi’nin bütçesi %85 oranında gerçekleşmiştir. Merkezi hükümet işçi maaşlarında %33’lük bir zam yaparken belediyeleri hiç düşünmemiştir. Belediyelerin gelirleri 2005 yılından beri aynı fakat giderler sürekli yükseliyor. Biz buna rağmen, kısıtlı imkanlarımızla pek çok yatırımı hayata geçiriyoruz” dedi.

CHP’liler AK Partilileri önerdi

Meclis toplantısının kapanışında ise ilginç bir olay yaşandı. Meclis Sosyal Konutlar Komisyonu’ndan istifa eden CHP’li Aysel Aksoy ve Esnaf Sanatkarlar ve Pazaryerleri Komisyonu’ndan istifa eden CHP’li Müslüm Karaçili yerine, yine CHP grubu tarafından AK Partili Ersin Güngör ve Ahmet Duran önerildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar bunun demokrasinin en güzel örneklerinden birisi olduğunu belirtirken, önerilen isimler oy birliğiyle komisyonlardaki boşalan koltuklara seçildi.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Atila Sertel: ''Yerel TV’lerin uydu kirası düşürülsün''
Sonraki Haber Büyükşehir, 300 ''S Plaka'' sattı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?