ANA SAYFA > EĞİTİM > Fatihli öğrenciler İzmir'in suyunu yerinde gördüler

Fatihli öğrenciler İzmir'in suyunu yerinde gördüler

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Fatihli öğrenciler İzmir'in suyunu yerinde gördüler

İzmirli öğrenciler evlerindeki musluklardan akan suyu geldiği yerde inceledi. Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Özel Fatih Koleji Proje Kulübü öğrencileri İZSU Menderes Görece köyündeki arıtma tesisini ziyaret ettiler.

Araştırmacı öğrenciler, " İzmir suyu ne kadar sağlıklı ve kaliteli?" sorusunun cevabını aradılar. Su Arıtma Dairesi Başkanı Hakan Alpsoykan ve Ruhsat Denetim Koruma Şube Müdürü  Güzin Özbaş ile görüşen Fatihliler, özellikle Tahtalı Barajı’nın korunması ve su kalitesi hakkında merak ettikleri  çevre ve sağlıklı yaşam konusunda sorular sordular. İZSU yetkilileri de öğrencilerin sorularını yaptıkları sunumlarla cevapladılar. Yapılan çalışmaları yerinde gören öğrenciler, suyun çok yüksek kalitede ve içilebilir olduğunu uzmanlardan öğrendiler. İzmir suyunun emin ellerde olduğunu saptadılar.

Daire başkanı Hakan Alpsoykan  İFK Proje Kulübü öğrencilerinin sordukları sorulara hayran kaldığını belirterek, araştırmacı gençleri tanımaktan dolayı çok duygulandığını belirtti. İFK Proje Bölümü Müdür Yardımcısı Ümit KARADEMİR ve proje öğretmeni Viki KALDERON öğrencileri ile birlikte çok detaylı bilgi edindiklerini ve bu çalışmaya alan gezileri ile devam edeceklerini söylediler.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Şimşek: Maçı onlardan daha çok isteyeceğiz
Sonraki Haber Sağlık turizmi, kalkınma planında

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?