ANA SAYFA > EĞİTİM > Fatih Koleji'nden New York'ta Dünya Birinciliği

Fatih Koleji'nden New York'ta Dünya Birinciliği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Fatih Koleji'nden New York'ta Dünya Birinciliği

İzmir Fatih Koleji öğrencileri Genius Olympiad Proje Yarışmasından “Dünya Birinciliği” ve “Dünya İkinciliği” dereceleri ile döndüler.

New York Satate Üniversitesi tarafından düzenlenen uluslararası Genius Olympiad proje yarışması, 14-19 Haziran 2015 tarihleri arasında ABD’ nin Oswego şehrinde gerçekleştirildi. İzmir Özel Fatih Koleji öğrencileri proje yarışmasına proje öğretmeni Viki Kalderon eşliğinde 2 proje ile katıldı. 69 ülkeden 401 projenin sergilendiği yarışmada, 253 Science projesi arasından İzmir Özel Fatih Koleji öğrencileri Güven Çömezoğlu ve Oğul Yazıcıoğlu hazırladıkları  “Development of Prismatic Zinc-Nickel Battery With High Energy Capacity” projesi ile gümüş madalya kazanarak “Dünya İkincisi” olurken,  Özgür Ülker ve Hatice Öztekin  “A New Generation Colorimetric Method for Lead Analysis: Aptamer Modified Gold Nanoparticles” projesi ile altın madalya ve “Dünya Birinciliği” ünvanını elde etti. Yurtdışında alınan başarılardan dolayı memnuniyetini dile getiren Projelerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Ümit Karademir;  “Genius Olympiad uluslararası çok önemli bir yarışmadır. Öğrencilerimiz Dünya Birinciliği ve İkinciliğinin yanında SUNY Oswego Üniversitesi’nden öğrenim bursu da kazandılar. Öğrencilerimizi ve proje ekibimizi ABD’ de aldıkları derecelerden dolayı kutluyor ve başarımızın devamını diliyorum” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Egeli yatırımcının İtalya’ya ilgisi artıyor
Sonraki Haber İzmir'de konut satışları yüzde 6 arttı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?