ANA SAYFA > EĞİTİM > Eyvah! Çocuğum artık bir ergen

Eyvah! Çocuğum artık bir ergen

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Eyvah! Çocuğum artık bir ergen

Uğur Okulları Veli Etkileşim ve Bilinçlendirme seminerleri Gaziemir Kampüsünde gerçekleştirilen ‘Ergenlik Dönemi ve Ergen ile İletişim’ Semineri ile başladı. Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Uzun İzmirli velilere ergenle iletişimin yollarını anlattı.

Öğrencilerin akademik gelişiminin yanı sıra veli bilinçlendirme eğitimlerine de önem veren Uğur Okulları, Türkiye’nin dört bir yanında “Ergenlik Dönemi ve Ergen ile İletişim” seminerlerini hayata geçiriyor. Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi danışmanlığında yürütülen ‘Ergenlik Dönemi ve Ergen ile İletişim’ semineri ile amaç, hızlı büyüme ve gelişmenin gözlemlendiği 12-18 yaş arası gençlerin duygusal hareketlenme ve sosyal konularda yaşadığı sıkıntıları ailelerin daha iyi anlayabilmesi ve onlarla nasıl iletişim kuracı konusunda bilgilendirilmesi. Uğur Okulları Gaziemir Kampüsünde gerçekleşen ilk seminerin ardından Yalova, Yaşamkent, Muratpaşa, Ünye-Fatsa ve Kartal Kampüslerinde de veli seminerleri devam edecek.

ÇOCUĞUNUZUN KİMLİĞİNİ BULMASINA YARDIM EDİN

Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi PDR Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Bilge Uzun velilere, bu zor dönemde çocuklarına destek olmaları gerektiğini anlatırken şöyle konuştu: “Fırtınalı ve gergin dönem olarak da adlandırılan bu dönem hangi toplumda olursa olsun her bireyin yaşadığı bir süreçtir. Bireyler çevresel etmenlere bağlı olarak farklı şekilde yaşayabilirler ancak 12-18 yaş arası dönemde yetişkinliğe adımın ilk evresidir. Uzmanlar ergenlik dönemini iki bölümde açıklamaktadır. Buna göre 12-15 yaş arası ‘olumsuzluk’ dönemi olarak geçerken çocuğunuzun her şeye itiraz ettiğine bizzat şahit olursunuz. Bireyliğini ispatlamaya çalışan çocuk bu dönemde anne baba etkisi yerine arkadaş etkisini benimser. Neyse ki, 16-18 yaş aralığında bu dönem biraz daha ‘olumluluk’ dönemi olarak nitelendirilir. Bu dönemde çocuğunuzun sizinle konuşmaya başladığını ve düşüncelerinize saygı duyduğuna şahit olursunuz.”

Ergenliğin hem çocuk hem de ebeveynler açısından zor bir dönem olduğunu belirten Uzun konuşmasına şu şekilde devam etti: “Çocuklar ‘annemi-babamı anlamıyorum’ dereken; siz de karşılığında ‘Artık çocuğumu anlayamıyorum’ dersiniz. Ama Korkmayın! Çocuğunuz kendini arıyor. Sizin desteğinizle kimliğini bulmasına yardım edin. Çocuğunuza verebileceğiniz en değerli hediye ilgi, zaman ve sevgidir. Onun size anlaması çok zordur, çünkü o hiç yetişkin olmadı, oysa sizin onu anlamanız zor değil, çünkü sizler de genç oldunuz”.

Seminerin sonunda, Ortaokul Müdürü Sevi Seneken ve Anadolu-fen Lisesi Müdürü Ersoy filiz tarafından çiçek takdim edildi. Uğur Okulları Veli Etkileşim ve Bilinçlendirme Seminerleri 25 Şubat’ta Yalova Kampüsü’nde; 4 Mart’ta Ankara Yaşamkent Kampüsü’nde, 11 Mart’ta Antalya Muratpaşa Kampüsü’nde; 1 Nisan’da Ünye-Fatsa Kampüsü’nde 8 Nisan’da ise Kartal Kampüsü’nde yapılacaktır.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka 10 bin kişilik salon için düğmeye bastı...
Sonraki Haber Karşıyaka Stadı’nın ihalesi iptal edildi…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?