ANA SAYFA > İZMİR > ESHOT'tan açıklama: Kart bedeli yasal zorunluluk

ESHOT'tan açıklama: Kart bedeli yasal zorunluluk

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
ESHOT'tan açıklama: Kart bedeli yasal zorunluluk

ESHOT Genel Müdürlüğü, toplu taşımada kullanılan eski tip kartların İzmirim Kart’a dönüştürülme sürecinde “kart bedeli” alınmasının “yasal zorunluluktan” kaynaklandığını duyurdu.

ESHOT’tan yapılan açıklamada, fotoğraflı öğrenci ve öğretmen (kişisel) kartlarının “şehir kartı” projesi kapsamında pek çok hizmeti bünyesinde barındıran yüksek güvenlikli İzmirim Kart’a dönüştürülme ücretinin, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararla 7,00 TL olarak belirlendiği, fotoğrafsız eski kartların İzmirim Kart’a dönüşüm ve değişim ücretinin ise 6,00 TL olduğu hatırlatılarak, “4736 Sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun uyarınca, İzmirim Kart’ın ücretsiz verilmesi mümkün değildir. Bu önemli detayı vatandaşlarımızın bilgisine sunuyoruz” ifadelerine yer verildi.

İzmirliler, 1 Eylül 2016 tarihinden itibaren otobüs, metro, İzban ve vapur seferlerinin yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen otoparklar, Bisim, Teleferik, İzmir Doğal Yaşam Parkı, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti ve akıllı tuvaletler gibi bir çok hizmette İzmirim Kart’ı kullanabilecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka tramvayında ray döşeme çalışmaları sürüyor
Sonraki Haber Her Kurban, Lösemili Çocuklara Can

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?