ANA SAYFA > TEKNOLOJİ > ESHOT duraklardaki akıllı sistemi yeniledi

ESHOT duraklardaki akıllı sistemi yeniledi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
ESHOT duraklardaki akıllı sistemi yeniledi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kent içi ulaşımda yeni düzenlemenin ardından, duraklarda otobüs hareketlerini gösteren sistemi yenileyerek yeniden uygulamaya koydu.

Kentin 110 noktasında oluşturulan "akıllı durak" sistemi sayesinde yolcular, artık binmek istedikleri otobüsün kaç dakikalık mesafede olduğunu öğrenebiliyor.

Yaklaşan otobüslerin kaç durak mesafede bulunduğunu gösteren "akıllı durak" uygulamasıyla toplu ulaşıma kolaylık getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Eshot Genel Müdürlüğü, yolcularına sunduğu bu konforu bir adım daha ileriye taşıdı. 110 noktada uygulanmaya başlanan ve büyük beğeni toplayan akıllı durak sistemi geliştiren Eshot, artık yaklaşan otobüsün kaç dakika uzakta olduğunu bilgisini de dijital ekranlarda paylaşacak. Akıllı duraklar aynı zamanda duraktan geçen otobüs hatlarının numaralarını, gidiş yönlerini, son durak isimlerini ve gelen aracın fiziksel engellilerinin kullanımına uygun olup olmadığını da gösteriyor.
Eshot Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde (www.eshot.gov.tr) "Yolcu Bilgilendirme" başlığı altından seçilen bölümde akıllı duraklarda paylaşılan bilgiler yer alıyor. Sistem sayesinde İzmirliler, binmek istedikleri otobüsün kaç dakika uzakta olduğunu evlerinden çıkmadan da bilgisayarlarından öğrenebiliyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaptan Erol Baş'ı 9. ölüm yıldönümünde anacağız...
Sonraki Haber İzmir'de emlak fiyatları artıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?