ANA SAYFA > GÜNDEM > Erdal Türk: “Belediye var gücüyle çalışıyor”

Erdal Türk: “Belediye var gücüyle çalışıyor”

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Erdal Türk: “Belediye var gücüyle çalışıyor”

Karşıyaka’nın sorunlarını ilk ağızdan dinleyen, devletin mahallelerdeki temsilcisi muhtarlar Karşıyaka Haber’e konuşmaya devam ediyor.

Karşıyaka Haber gazetesinin mahallelerin sorunlarını derinlemesine incelemek adına başlattığı Muhtarlar Yazı Dizisi kapsamında Goncalar Mahallesi muhtarı Erdal Türk’le görüştük.

-Muhtarlıktan önce ne iş yapıyordunuz? Kaç senedir muhtarsınız?

Altı buçuk senedir muhtarım. İkinci dönemimdeyim. Muhtarlıktan önce çeşitli firmalarda bilgisayar teknisyeni olarak görev yapıyordum.

­-Devletin temsilcisi olarak insanlarla birebir muhatap olan kişiler sizlersiniz. İnsanlar ilk etapta size ulaşıyorlar. Doğal olarak tüm şikayetleri de siz dinliyorsunuz. Mahalleli en çok hangi konulardan şikayet ediyor?

Vatandaş özellikle çevre temizliği, aydınlatma gibi konularda şikayetçi oluyor. Şikayetler bitmiyor açıkçası. Her konuda şikayet edebiliyorlar. Çöp alınmıyor, bize geliyorlar. Lamba yanmıyor bize geliyorlar, komşularından rahatsız olsalar bize geliyorlar. Biz de sıkıntıları çözmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.

­-Bu sıkıntılar size iletildiğinde siz de büyük bir kısmını belediyeye iletiyorsunuz. Çözümü nasıl oluyor. Belediye işleri hızlı hallediyor mu?

Belediyeyle ilişkilerimiz oldukça iyi. Mahalle sakinlerimizin huzuru ve refahı için var güçleriyle çalışıyorlar. İlettiğimiz her sorun kısa sürede çözüme kavuşuyor.

-Övgü aldığınız konular neler? Hangi hizmetlerden memnunlar, neyi gözlemliyorsunuz?

Yolların yapılmasından çok memnunlar. Daha önce yollarımız asfalttı ve çok bozuktu. Parka taşı döşenmesi aşamasında bu konuda çok yol kat ettik. İzban hattı üzerinde üst geçidimiz olmaması büyük sıkıntılara sebep oluyordu. Onun yapılması için ciddi girişimlerde bulunduk. Şu anda yapılıyor, en kısa sürede tamamlanacak. Bu hizmetlerden çok memnunuz.

-Sosyal yardımlara değinelim istiyorum. Mahallede muhtaç vatandaş sayısı fazla mı? Kaç vatandaş bu yardımlardan yararlanıyor? Siz nasıl aracı oluyorsunuz?

Tüm Türkiye’de olduğu gibi bizim mahallemizde de yardıma muhtaç vatandaşlar var. Bunlara ilk etapta Kaymakamlık kararlarıyla yardımlar yapılıyor. 60-65 yaş üzeri herhangi bir geliri olmayan vatandaşlarımıza devlet tarafından ödenen yaşlılık aylığından tutun da, ihtiyaç sahibi vatandaşların çocuklarının burslarına kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Karşıyaka Belediyemiz de bu konuda çok destek oluyor. Biz muhtarlar olarak vatandaşın nereye, ne şekilde başvurabileceğini, bu hizmetlerden nasıl yararlanabileceğini anlatıyoruz. Dönem dönem mahallemizde uygun yerlerde bilgilendirme toplantıları yaparak vatandaşlara gerekli bilgileri aktarıyoruz.

-Son olarak neler söylemek istersiniz?

Her şey iyi, her şey güzel. Vatandaş memnun, biz memnun. Sıkıntımız yok çok şükür.

 

Röportaj: Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Derbinin hakemi Cüneyt Çakır
Sonraki Haber İzmir Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği üyelerinden ilk buluşma

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?