ANA SAYFA > İZMİR > ''Engelsiz Yarınlar İçin El Ele'' Projesi

''Engelsiz Yarınlar İçin El Ele'' Projesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Engelsiz Yarınlar İçin El Ele'' Projesi

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce yürütülen "Engelsiz Yarınlar İçin El Ele" projesi kapsamında engelli çocuklar için piknik ve eğlence programı düzenlendi.

 

Kaynaklar Mahallesi'ndeki bahçede düzenlenen etkinlikte, çeşitli engel gruplarından çocuklar, aileleriyle keyifli bir gün geçirdi.

Şehit yakınlarının da katıldığı etkinlikte, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, engelli çocuklarla yakından ilgilendi. Müzik eşliğinde dans eden çocuklara, polisler de eşlik etti.

Şarkı söyleyen, şiir okuyan ve oyun parkında vakit geçiren çocuklara, İzmir Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan hediyeler verildi.

Etkinlikte, Ege'nin simgesi efeden yola çıkılarak "güvenli, sevecen polis" imajını sağlamak amacıyla hazırlanan, çocuklara yönelik iletişim ve faaliyetlerde kullanılan maskot "Efepol" de yer aldı.

"Güzel bir kaynaşma oldu"

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Zeynep Derse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekonomik ve sosyolojik olarak dezavantajlı vatandaşların yanında yer aldıklarını, bu kapsamda engelliler için de çalışma yürüttüklerini söyledi.

Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirten Derse, bunun engelli vatandaşlarda da travma oluşturduğuna işaret etti.

"Aslında her ne kadar bu kara günü unutturmak istemesek de hayatın normale dönmeye başladığını da göstermek istiyoruz." diyen Derse, şunları kaydetti:

"Burada Down sendromlu, zihinsel, bedensel, işitme ve görme engelli çocuklarımız var. Polis ve asker şehit ailelerimiz de var. Güzel bir kaynaşma oldu. Engelli vatandaşlarımızın dışarıya çıkması için sokaklarda yapılan düzenlemelerin yetersizliği ve engellilere bakış açısı nedeniyle ailelerin de çocuklarını evlere kapattığı durumlarla karşılaşıyoruz. İzmir Valiliğimizin öncülüğünde, Emniyet Müdürümüz Celal Uzunkaya'nın desteğiyle hazırladığımız projeyle, bütün engel gruplarındaki çocuklarımız burada bir arada olsun istedik. Tüm ilçelerimizde mahalle polislerimizin vatandaşlar ve engelli dernekleriyle yaptığı iş birliğiyle bu çocuklarımıza ulaştık. Devletin gülen, şefkatli yüzünü göstermeye çalışıyoruz."

İşitme engellilerin eğitim gördüğü okulda öğretmenlik yapan Safire Kösem, bu tür etkinliklerin çocukların hafızalarından silinmediğini ve önemli olduğunu ifade etti.

İşaret dilini kullanan işitme engelli öğrenci Nazmiye Coşar ise daha önceden polislerle İstanbul gezisine katıldığını, bugünkü etkinlikte de arkadaşlarıyla eğlendiğini ve herşeyin çok güzel olduğunu anlattı.

Etkinliğe katılan annelerden Gülay Tüner ise çocuklarının mutlu olmasını sağlayan polislere teşekkür etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmirli Rotaractlardan Yunanistan çıkarması
Sonraki Haber Karşıyaka’da kışa hazırlık seferberliği

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?