ANA SAYFA > GÜNDEM > Emlak Konutları Platformu’ndan Kılıçdaroğlu’na dosya

Emlak Konutları Platformu’ndan Kılıçdaroğlu’na dosya

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Emlak Konutları Platformu’ndan Kılıçdaroğlu’na dosya

Karşıyaka Atakent Mahallesi’nde bulunan Emlak Bankası Konutları sakinleri, kentsel dönüşüm konusunda yaşadıkları imar sıkıntısını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da anlattı.

Kılıçdaroğlu’nun katıldığı Çiğli Tramvayı temel atma töreninden sonra Emlak Konutları Platformu Sözcüsü Nevzat Özkılıç, Kılıçdaroğlu’na konu ile ilgili bir dosya takdim ederek, yaşadıkları sorunların çözümü için kendisinden destek istedi. Kılıçdaroğlu da dosyayı okuyacağını belirterek, konuyla ilgileneceğini ve elinden geleni yapacağını belirtti. 

Emlak Konutları Platformu üyeleri geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Olof Palme Parkı’nda mahalle sakinlerinin katılımı ile düzenlediği basın açıklaması ile Karşıyaka Belediyesi’nden 47 yıllık binalarının yenilenmesi ve kentsel dönüşümünün gerçekleştirilmesi için imar durum belgesi istemelerine karşılık “Başkanlık makamının sözlü talimatıyla plan notu verilmediğini ifade etmişlerdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile temel atma töreninden sonra konuşma imkanı bulduğunu ve konuyla ilgili kendisine dosya sunduğunu dile getiren Emlak Konutları Platformu Sözcüsü Nevzat Özkılıç, yaşadıkları mağduriyeti kendisine anlattığını söyledi. 

Kılıçdaroğlu ilgileneceğini söyledi
Kentsel dönüşüm kapsamında yenilemek istedikleri konutları için daha önce verilen imar hakkının kendilerine de tanınmasını istediklerini Kılıçdaroğlu’na ifade ettiğini belirten Özkılıç, “Kılıçdaroğlu,’na hak, hukuk ve adalete çok önem verdiklerini anımsatarak, bu konuda hak ihlalimizin olduğunu anımsattım ve çözüm istediğimizi belirttim. Bizim yaşadığımız mahallede kendisi gibi çok sayıda emekli bürokratında olduğunu belirterek, CHP’nin ağırlıklı olarak oy aldığı bu mahallede sorunların çözülmemesi halinde partiye karşı bir küskünlüğün oluşabileceğini belirttim. Kendisi de konuyla ilgilendi. Bu sorunun çözümü için elinden geleceğini yapacağını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri bizleri umutlandırdı. Umarım en kısa sürede çözüm olur ve mağduriyetimiz giderilir” diye konuştu.

“1984 yılı imar planı uygulansın”
İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nin Atakent Mahallesi’nde yer alan Emlak Bankası Konutları’nın 1976-1980 tarihleri arasında inşa edildi. “07.03.1984 Bostanlı Uygulama İmar Planı notlarına istinaden Emlak Bankası Konutları’nın 0.40 imar büyüme hakkı bulunuyor. Karşıyaka Belediyesi, geçen yıl plan notlarında yaptığı değişiklikle Mahallenin 0.40 büyüme hakkını kullanacak şekilde kentsel dönüşüm taleplerini onaylamadı ve imar durum belgesi vermedi. Bunun üzerine sorunlarının çözülmesini isteyen mahalle sakinleri Emlak Konutları Platformu’nu kurarak mücadeleye başladılar. Platform, Belediyenin 0.40 emsal büyüme haklarını koruyan 07.03.1984 onaylı Bostanlı İmar Planı notlarında değişikliğe gitmeyerek, dikey ya da yatay şekilde yapılaşma haklarının mahalle sakinlerine verilmesini istiyor. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sarıca: Andrew'u tutamadık...
Sonraki Haber CHP'li Bakan: Dolar düşüyor yem fiyatları düşmüyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Kskli Kskli 08.02.2021

İzmir'de imarsız ` gecekondu konut varken imarı yapılmış bölgeye artış istemek olmamış. Ranttan başka bir şey değil bu karar emsal olur mantar gibi yapılar türer. Zaten bölge 20 30 katlı bina cenneti otopark yok nüfus iyice artacak.

yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?