ANA SAYFA > EKONOMİ > Elmasoğlu: Genç girişimcilere daha çok destek verilmeli

Elmasoğlu: Genç girişimcilere daha çok destek verilmeli

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Elmasoğlu: Genç girişimcilere daha çok destek verilmeli

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, gençlerin girişimciliğe özendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, verilen teşvik ve desteklerin artırılması gerektiğini vurguladı. Türkiye’de genç işsizliğin çok yüksek olduğunu belirten Elmasoğlu, bunun aşağıya çekilmesinin ancak yeni iş imkanları yaratılması ve gençlerin kendi işlerini kurması ile mümkün olabileceğini söyledi.

Elmasoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milli mücadelesini başlattığı gün olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı sayılan 19 Mayıs’ın 96’ncı yıldönümünü kutladıklarını dile getiren Elmasoğlu, “19 Mayıs Cumhuriyet tarihinde çok önemli bir gün. Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere armağan etti. O nedenle bugün de gençlerimizin sorunlarına eğilmeli ve Nüfusumuzun yarısından çoğunu oluşturan gençlerin başta işsizlik olmak üzere bütün sorunlarının çözümü için elimizden gelen gayreti milletçe göstermeliyiz” dedi.

Genç girişimcilere daha çok destek

Türkiye’de şu anda en büyük sorunların başında genç işsizliğin geldiğini vurgulayan Elmasoğlu, öncelikle gençlere iş imkanı yaratılması gerektiğini söyledi. Yatırımcıların desteklenerek yeni tesislerin kurulması gerektiğini bunun yanında gençlerin girişimciliğe özendirilmesi ve bu konuda her türlü desteğin verilmesi gerektiğini belirten Elmasoğlu, “İzmir’de de genç işsizlik oranı yüzde 30’lar seviyesinde. Girişimcilere son dönemde KOSGEB başta olmak üzere birçok kurum tarafından destekler veriliyor. Ancak işsizliğin azaltılması noktasında bu yeterli değil. Kendi işini kurmak isteyenlere daha çok destek ve teşvik verilmeli. İşsizlik ancak girişimcilerin kendi işlerini kurması ve işlerini büyüterek daha çok kişiye istihdam sağlaması ile sorun olmaktan çıkar” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Şemiklerspor 28 yıl sonra şampiyon...
Sonraki Haber 4 Emmy 16 Grammy ödüllü Perlman İzmir'de

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?