ANA SAYFA > EKONOMİ > Elmasoğlu: ''Bu zorlu dönemden hep birlikte çıkacağız''

Elmasoğlu: ''Bu zorlu dönemden hep birlikte çıkacağız''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Elmasoğlu: ''Bu zorlu dönemden hep birlikte çıkacağız''

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, ülke olarak zor günlerden geçtiklerni belirterek, bugünleri kadın-erkek birlikte çok çalışarak atlatacaklarını söyledi. Bu kapsamda kadınların iş hayatında daha aktif olması ve girişimci kadın sayısının artırılması için de gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurgulayan Elmasoğlu, bir ülkenin kadınsız büyümesi ve zenginleşmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

EGİKAD Yönetim Kurulu Üyeleri, aylık işyeri ziyaretleri kapsamında Türkiye Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu(TÜRKONFED) ile birlikte düzenledikleri 'Kadının Çok Yönlü Güçlendirilmesi' İzmir Toplantısı'nda, "Bölgenin Başarılı Girişimcilik Hikayesi Ödülü"nü alan Nets Club Güzellik – Estetik ve Kariyer Eğitim Merkezi kurucusu Hatice Nur Uzgenç’I ziyaret etti. Kadın girişimcilerin her zaman ve her yerde desteklenmesi gerektiğinin altını çizen EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, siyasal ve ekonomik alanda kadınların her zaman başarılı olacağından emin olduğunu söyledi.

Kadın Girişimciye tam destek

Ziyaret sırasında Nets Club Güzellik- Estetik ve Kariyer Eğitim Merkezleri hakkında bilgi alan Elmasoğlu, “Kadınların çok yönlü güçlenmesi noktasında EGİKAD olarak her çalışmaya her projeye tam destek veriyoruz. Bu noktada kadınların toplumsal sistem içerisinde en iyi konumlara gelmesi için herkesin el ele verip destek olması önem taşımaktadır. Ülkemizin yaşadığı bu zorlu dönemden kadın-erkek hep birlikte çok çalışarak çıkacağız. Kadınlar ekonomi içinde ne kadar aktif olurlarsa, ülkemizin sıkıntıları o kadar kolay aşılacak ve daha zengin bir ülke haline geleceğiz. O nedenle kadına iş yaşamının her alanda destek olunmalı” dedi.

Kadın girişimcinin başarısı

Nets Club Güzellik- Estetik ve Kariyer Eğitim Merkezleri’ni 1997 yılında Manisa’da kurduğunu dile getiren Hatice Nur Uzgenç ise 2004 yılında medikal estetik uzmanlığı sertifikası vermeye başladıklarını söyledi.

2005 yılında Manisa’dan İzmir’e taşınarak Bornova’da eğitim faaliyetlerine devam ettiklerini dile getiren Uzgenç, “2012 yılında kurum adını Elvan Meslek Edindirme Kursu olarak değiştirerek Bornova’da Özel NETS Polikliniği'nin bulunduğu tarihi köşkle aynı bahçede bulunan ikiz köşkte eğitim vermeye devam ediyoruz. Bugüne kadar binlerce kişiye eğitim vererek sektöre kazandırdık. Kadın girişimci olarak zorluklar yaşasam da azmim ve çok çalışmamla bugün onlarca kişiye istihdam sağlayan bir kurumun başında olmanın mutluluğunu yaşıyorum ” diye konuştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de 49 okul daha kapatıldı
Sonraki Haber KARGEM'in gurur tablosu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?