ANA SAYFA > İZMİR > Elektrikli otobüslerde geri sayım başladı

Elektrikli otobüslerde geri sayım başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Elektrikli otobüslerde geri sayım başladı

Türkiye'nin ilk elektrikli otobüs filosu İzmir'de kuruluyor. ESHOT Genel Müdürlüğü, 20 adet “full elektrikli otobüs” ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzaladı. 7 ay içinde kentte hizmet vermeye başlayacak çevre dostu yeni otobüsler İzmir'e özgü motiflerle süslenecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin ilk "full elektrikli otobüs" filosunu kurmak için ihale sürecini tamamlayarak üretici firma ile sözleşme imzaladı.  20 adet “full elektrikli otobüs” ihalesini, 8.8 milyon Euro'luk teklifle kazanan yerli firma TCV Otomotiv Makine San. ve Tic. A.Ş., 7 ay içinde üretimi tamamlayarak otobüsleri teslim edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 yıl içinde kente 400 elektrikli otobüs daha kazandırmayı planlıyor.

İzmir'e özel motifler
29 oturan, 40 ayakta ve 2 tekerlekli sandalyeli yolcu kapasitesine sahip olacak elektrikli otobüsler, dış görünüşüyle de beğeni toplayacak. Çevre dostu otobüslerin dış kaplaması İzmir'e özel motifler ve renkleri yansıtacak. 

Çevreci ve ekonomik
Alçak tabanlı yapısı ve duraklarda sağa yatma özelliği ile engelli kullanımına da uygun olarak üretilecek otobüsler günde yaklaşık 400 km, klimaların günde 13 saat çalışması halinde ise 250 km yol yapabilecek. 
Elektrikli otobüsler, hızlı şarj özelliği ile 2,5 saatte, normal şartlarda ise 4 saatte şarj edilebilecek. Ulaşımda çevreci teknolojinin devreye girmesiyle birlikte hem egzoz gazının yarattığı hava kirliliği ortadan kalkacak, hem de yakıt maliyetleri en aza indirilecek. Enerji maliyeti klimanın açık veya kapalı olması durumuna göre 19,56 ile 30 Kuruş arasında değişecek ve yüzde 80 enerji tasarrufu sağlayacak.
Ayrıca eğimli arazilerde iniş sırasında ve fren yapıldığında, otobüsler enerji yüklemesi sağlayarak daha fazla km. yapabilecek. 
Fosil yakıt tüketen otobüslerin motorlarının yarattığı sarsıntı, yeni otobüslerde olmayacak. Bu sayede İzmirliler daha konforlu bir yolculuk imkanına kavuşmuş olacak. 

Otobüsler güneş enerjisi ile şarj edilecek
Yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelme adına çalışmalarını sürdüren ESHOT Genel Müdürlüğü, otobüslerin şarj edilmesi için kullanacağı elektriği ise güneş enerjisinden sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. ESHOT, bu hedef doğrultusundaki ilk ihalesini Ağustos ayı içinde yapacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'ya 3 oyuncusundan ihtar
Sonraki Haber Kaf Kaf Serhat'la imzaladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?