ANA SAYFA > SAĞLIK > Ekrem Özdemir: ''Döner sermaye yönetmelik değişikliği yetersizdir''

Ekrem Özdemir: ''Döner sermaye yönetmelik değişikliği yetersizdir''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ekrem Özdemir: ''Döner sermaye yönetmelik değişikliği yetersizdir''

Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Sağlık Bakanlığı’nın, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmeliği'nin Resmi Gazete’de yayınlandığını bildirdi.

Başkan Özdemir, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Yönetmelik değişikliği ile, başta hocalar olmak üzere özellikli tıbbi işlemleri yapan hekimlere ilişkin düzenlemeler, tanımlamalarda bazı değişiklikler ve baş asistanların katsayılarında değişikliğe gidildi. Değişikliklerin bu hali ile çalışanların beklentilerini karşılamadığı ve kapsayıcı olmadığı görülmektedir. Sağlık-Sen olarak, başta toplu sözleşme masası olmak üzere yaptığımız görüşmeler ve sendikal mecralarda döner sermaye sisteminin adaletsizliğini vurgulayarak, sağlık çalışanlarının yıllardır aynı ek ödeme tutarlarına mahkum bırakıldığını dile getirdik. Bu konuda geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanı ve müsteşarın yaptığı açıklamalar sağlık çalışanlarında bir beklenti oluşturmuş ancak yapılan bu değişiklik beklentiyi karşılamadı. Sağlık çalışanlarının döner sermaye gelirleri zaman içerisinde erimiş, çalışanlar sabitin üzerinde döner sermaye alamaz hale gelmişlerdir. Dağıtılabilir döner sermaye gelirlerinin artırılması suretiyle bu hususa çözüm bulunması beklenirken yönetmelikte yapılan değişikliklerde hala bu konuda adım atılmış değildir" 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de voleybol heyecanı
Sonraki Haber Bir bağış, bir hekim, binlerce yaşam

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?