ANA SAYFA > EKONOMİ > EİB ve İGMD işbirliği yapacak

EİB ve İGMD işbirliği yapacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
EİB ve İGMD işbirliği yapacak

Ege İhracatçı Birlikleri ve İzmir Gümrük Müşavirleri Derneği ihracatta yaşanan sorunların çözümü amacıyla işbirliği yapacak. İki kurum ayrıca özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelere "İhracatçı ve ithalatçı nasıl olunur?" konulu eğitim programları düzenleyecek.

İzmir Gümrük Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu, Ege İhracatçı Birlikleri'ni ziyaretinde iki kurum eğitim seminerleri düzenleme, gümrüklerde, limanda ve diğer noktalarda yaşanan sorunların çözümü için birlikte hareket etme kararı aldı. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, ihracatçılarla gümrük müşavirlerinin ortak amacının Türkiye'nin ihracatını arttırmak olduğunu, iki meslek grubunun da aynı gemide bulunduğunu kaydetti.

Türkiye'nin ihracatının artması için çaba gösteren iki meslek grubunun daha yoğun işbirliği yapmasını amaçladıklarını anlatan Ünlütürk, "Özellikle Ege Bölgesi ihracat rakamlarının gerçek potansiyelinin ortaya çıkmasında gümrük müşavirlerimize büyük görevler düşüyor. Bu hususta bundan sonraki süreçte gümrük müşavirlerimizle daha yoğun işbirliği içinde olacağız" dedi.

İzmir Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Taşkın Dalay, KOBİ niteliğindeki mevcut ihracatçılara ve potansiyel ihracatçılara yönelik "İhracatçı ve İthalatçı nasıl olunur?" Seminerini Ege İhracatçı Birlikleri işbirliğinde düzenleme teklifinde bulundu.

Ege İhracatçı Birlikleri ile devam eden verimli işbirliğini daha ileri taşımak istediklerini belirten İGMD Başkanı Taşkın Dalay "İhracatçılara  yönelik  Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi (TAREX)ile ilgili, EİB YK üyeleriyle Gümrük Müş. Dern. üyeleri arasında genel bilgi alışveriş toplantısı ve Dahilde İşleme Rejimi'nin detaylı anlatıldığı bir eğitim düzenleyebiliriz. Eğitim verecek konularında uzman isimleri birlikte tespit edebiliriz" diye konuştu. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Belediye Tiyatrosu yeni sezona 'merhaba' dedi
Sonraki Haber ''Beyaz Kırlangıçlar'' Karşıyaka'da yayaları bilgilendirdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?