ANA SAYFA > EKONOMİ > EİB sahte e-mail dolandırıcılığına karşı uyardı

EİB sahte e-mail dolandırıcılığına karşı uyardı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
EİB sahte e-mail dolandırıcılığına karşı uyardı

Son dönemde artan dolandırıcılık yöntemlerinde sahte e-posta ile dolandırıcılık öne çıkıyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi 62 bin ihracatçıya yaptığı duyuruyla dış ticaret firmalarını sahte e-posta dolandırıcılarına karşı uyardı.

Firmaların ticari faaliyetlerini ve para trafiklerini izleyen dolandırıcılar, firmaların ödeme yapacakları süreçte sahte bir e-posta adresinden alacaklı firma gibi mail atarak ödeme yapılacak hesabın değiştirilmesini talep ediyorlar. Firma, maile göre hareket edip ödemeyi yaptığında borcunu ödediğini düşünürken, gerçek alacaklı ödemesini istediğinde firma dolandırıldığını anlıyor.

Son dönemde online dolandırıcılıkla ilgili şikayetlerde artış yaşandığını belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, söz konusu dolandırıcılığın dış ticaret yapan firmaların başına geldiğinde sahtekarlığı yapanların çoğunlukla yurtdışından bu işlemleri yaptıkları için yakalanmalarının ve mağduriyetin giderilmesinin daha da zor hale geldiğini kaydetti.

Dolandırıcıların dış ticaret firmalarının e-posta yazışmalarını takip ettiklerini anlatan Ünlütürk, “Yurtdışına ödeme yapacak olan firmalara müşteri e-posta adresine benzer adreslerden mesaj atılarak farklı hesap numarasına ödeme yapılması isteniyor. Bu talep yerine getirildiğinde büyük zararlar ortaya çıkabiliyor” diye konuştu.

İhracatçı firmaların bu tür mağduriyetler yaşamamaları için dijital ortamda gerçekleştirdikleri yazışmalarda azami güvenlik önlemlerini almaya çağıran Ünlütürk şöyle devam etti: “Dış ticarete konu ülke dışındaki üçüncü bir ülkeye para transferi yapılması taleplerine ihtiyatla yaklaşılması gerekir, hesap numarası değişikliği bildiren e-posta mesajlarında gönderen kısmının dikkatle incelenmesi şart. En önemlisi bu tür taleple karşılaşıldığında ihracatçılarımızın müşteriler ile ayrıca teyitleşmelerini öneriyoruz.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber EBSO çözüm önerilerini masaya yatırdı
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?