ANA SAYFA > GÜNDEM > Eğitim-İş 3 No'lu Şube Ankara'da yapılan bombalı terörü kınadı

Eğitim-İş 3 No'lu Şube Ankara'da yapılan bombalı terörü kınadı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Eğitim-İş 3 No'lu Şube Ankara'da yapılan bombalı terörü kınadı

Eğitim-İş 3Nolu Şube’ye bağlı işyeri temsilcileri sene başı toplantısında Ankara’da yapılan bombalı terör katliamı kınandı.

Karşıyaka Alataçatı Sakızlı Cafe’de yapılan toplantıda bombalı terör sonucu yaşamı yitirenler için bir dakikalık saygı duruşundan sonra Eğitim İş 3nolu Şube Başkanı Hüseyin Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri 2015-2016 Eğitim- Öğretim yılında yapılacak sendikal çalışmalar, hedefler ile ilgili açıklamalarda bulunurken eğitim ile ilgili sorunlar tartışıldı.

70’e yakın Eğitim İş’e bağlı Karşıyaka ve Bayraklı işyeri temsilcilerinden oluşan guruba hitaben yapılan konuşmalarda 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında yapılacak çalışmalar sonucunda Eğitim-İş’in Karşıyaka’da yetkili sendika olma hedefi konuldu.

Çalışkan yaptığı konuşmada,  bu toplantının daha önce planlandığını, bombalı terör saldırısının yapıldığı kötü bir günde bu toplantının yapılıp yapılmaması konusunda tartıştıklarını, tartışma sonucunda bombalı terör saldırısının kınanması için bugün yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi.

“Terörü kınıyor ve lanetliyoruz”

Çalışkan, terörün bir insanlık suçu olduğunu belirterek şöyle konuştu. “Ankara’da yapılan bombalı terör sonucu 95 yurttaşımızın vahşice katıl edilmesi ve 160 yurttaşımızın da yaralanmasına yol açan terörü kınıyor ve lanetliyoruz. Terör nereden gelirse gelsin Eğitim-İş ailesi olarak taş gibi, kaya gibi terörün karşısında duracağız.”

“Çıkar yolumuz Mustafa Kemal’in devrimci, aydınlık yoludur”

Hüseyin Çalışkan 4+4+4 sistemi ile eğitimin bilimsel, laik, çağdaş yanı tamamen bitmiş, okullarımızda belli bir mezhebi rehberlik edinen bir eğitim sistemine doğru devam edildiğini iddia ederek, sözlerini şöyle sürdürdü. “Bu süreç bizi çağdaş, modern ülkeler düzeyine götürmez. Bu süreç bizi Ortadoğu’nun her gün bombalar patlayan yüzlerce insanın öldüğü, insanların birbirlerini din adına kesip doğradığı yere götürür. Bizim çıkışımız tekrar cumhuriyetimizin kuruluş ilkeleri ve Mustafa Kemal devriminin bize bıraktığı ışıktır, görevlerdir.  Eğitim-İş ailesi olarak Eğitim-İş’imizi kurarken iki görevimiz vardı. Bir elimizde emek diğerinde vatan. Bu tespitimizin bugün ne kadar doğru olduğu görülmekte. Bugün hem emeğimiz, ekmeğimiz tehdit altında, hem ülkemiz, ülkemizdeki insanların can güvenliği, birliği, birlikte yaşama azimleri tehdit altında. Eğitim iş olarak Fakir Baykurt hocamızın dediği gibi çıkar yolları bulup bu sorunları aşacağız. Bu çıkar yol Mustafa Kemal’in devrimci aydınlık yoludur.”



Haber ve fotoğraflar: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber
Sonraki Haber KSK'li Aghayev'in yüzü Milli takımda da gülmedi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?