ANA SAYFA > EĞİTİM > Eğitim çınarı Necdet Doğanata’nın hayalini başarı ile yerine getiriyorlar

Eğitim çınarı Necdet Doğanata’nın hayalini başarı ile yerine getiriyorlar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Eğitim çınarı Necdet Doğanata’nın hayalini başarı ile yerine getiriyorlar

Hekim olma hayallerini Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı bursu ile İzmir Üniversitesi’nde gerçekleştirmeye bir adam daha yaklaşan Bosnalı öğrencilere sertifikalarını Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş takdim etti.

Bosna Savaşı sırasında ailesini kaybeden 50 çocuğa yuva sunan İzmir Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Necdet Doğanata’nın kurduğu dostluk zinciri her yıl daha da güçleniyor. Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı bursu ile İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim almaya hazırlanan Bosnalı öğrenciler eğitim yılı sonunda Türkçe eğitimlerinde B2 seviyesine geldiler. Türkçenin yanı sıra matematik, kimya, biyoloji gibi tamamlayıcı eğitimleri de almaya başlayan öğrenciler, Tıp Fakültesi derslerine de konuk oluyor.

Kimya, biyoloji ve matematik de öğreniyorlar

İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ve Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı, Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim Doğanata tarafından Türkçe B1 ve B2 sertifikaları takdim edilen öğrenciler, bir eğitim yılı daha Türkçe eğitimi alacaklar. Lise 3 ve 4’üncü sınıf matematik, kimya ve biyoloji eğitimlerine de devam edecek olan öğrencilerin başarısından duyduğu mutluluğu dile getiren Selim Doğanata, “Necdet Doğanata’nın çabası ile Türkiye’ye gelen çocuklarımız bugün Amerika’dan Japonya’ya pek çok ülkede başarı ile mesleklerini icra ediyorlar. Ne zaman Bosna Hersek’i ziyaret etsek, İzmir Fatih Koleji’nde eğitim alan öğrencilerimiz bizlere ulaşıyor ve babamızı hürmetle anıyorlar. Necdet Doğanata’nın hayalini başarı ile yerine getiren öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Destek her zaman devam edecek

Tıp eğitiminin en zorlu üniversite eğitimlerinden biri olduğuna dikkat çeken Rektör Erciyeş ise “Görüyoruz ki eğitim aşkı ile başladıkları Türkçe eğitiminden kızlarımız alınlarının akı ile çıktı. Bilimsel anlamda her türlü altyapıyı oluşturduktan sonra Tıp Fakültesi eğitimine başlamaları ve başarı ile mezun olmaları için elimizden gelen desteği vermeye her zaman devam edeceğiz” dedi. İzmir Üniversitesi tarafından kendilerine sunulan eğitim fırsatını en iyi şekilde değerlendirmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden öğrenciler, “Gelecekte alanında uzman birer hekim olarak sizlere ve ülkemize hizmet etmek de bizim en büyük hayalimiz” yanıtını verdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İsmail Sivri Çocuk Öyküleri Yarışması kazananları belirlendi
Sonraki Haber Moda öğrencilerden ‘şiddet’li tasarımlar

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?