ANA SAYFA > EĞİTİM > Eğiterek, iyileştirerek topluma kazandırıyorlar

Eğiterek, iyileştirerek topluma kazandırıyorlar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Eğiterek, iyileştirerek topluma kazandırıyorlar

Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürlüğü 2016 yılı çalışmalarını iş birliğinde bulunduğu kurumlar ile paylaştı, katkıda bulunan kurum ve kişilere teşekkür belgesi verdi.

Eğiterek, iyileştirerek topluma kazandıran İzmir’ de bulunan dört müdürlükten biri olan Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bu yıl içinde 5.222 bireysel görüşme gerçekleştirirken 10.180 kişinin katıldığı 509 seminer gerçekleştirdi.

Karşıyaka Belediyesi Gondol Kafe’de gerçekleştirilen toplantıda Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Soylu, katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürü Ahmet Güneyli ise gittikleri her kurumdan büyük destek aldıklarını belirterek teşekkür etti.

“Eğiterek, İyileştirerek Topluma Kazandırıyoruz”

Kurumun sosyal çalışma görevlisi Mehmet Muhsin Aslan ise  Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün hükümlüleri eğiterek, iyileştirerek topluma kazandırdığını belirterek 2016 faaliyetlerini anlattı. Aslan şunları söyledi. “Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, 2016 yılı içerisinde 4234 yükümlünün toplum içinde denetim ve takibinin yaparak, iyileştirilmesi ve topluma kazandırılmasına yönelik faaliyetlerini sürdürmektedir. Asıl amacı toplumun korunması olan bu sistemde kişiler eğitim ve iyileştirilme çalışmalarıyla rehabilite edilerek topluma sağlıklı ve üretken bireyler kazandırılıyor.

Bir yıl içinde 5.222 bireysel görüşme, 10.180 kişiye seminer

Bu sistemde kişiler bilimsel değerlendirme ölçekleriyle değerlendirilerek kişilerin risk, sorun, ilgi, ihtiyaç alanları belirlenerek hazırlanan denetim planı dahilinde risklerinin ortadan kaldırılması sorunlarının çözümü sağlanıyor. Sosyal Hizmet Uzmanı, Psikolog, Sosyolog, Öğretmen olarak görev yapan uzmanlar aracılığıyla yükümlü kişilerle bireysel görüşmeler, gurup çalışmaları, seminer çalışmaları yapılıyor. 2016 yılı içerisinde 5.222 bireysel görüşme, 51 grup çalışması gerçekleştirirken , 509 seminer çalışması ise 10.180 kişi katılmıştır. Ayrıca 271 yükümlü kişi ise kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği kurslara katılarak belge aldı.

Nevvar Salih İşgören Vakfı, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Karşıyaka Belediyesi, Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşam Vakfı, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Makine Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanlığı, KASİAD, Türk Kızılayı, Milli Eğitim, Halk Eğitimi, Sağlık ve Toplum  Sağlığı, İŞKUR Müdürlükleri ve Müftülükler gibi paydaş kurumlarla gerçekleştirilen işbirliği çalışmalarıyla ayni-nakdi yardımlar, öğrenimini sürdüren suça sürüklenen çocuklara  öğrenim bursu, kırtasiye ve kıyafet desteği, meslek edindirme kurslarıyla, işe bulmalarına yardımcı olunarak, kendi işini kurmak isteyenlere porje karşılığında kredi desteği sağlanarak topluma kazandırılıyor.”

Konuşmaların ardında 2016 yılı çalışmalarında iş birliğinde bulunan kurum ve kişilere teşekkür belgeleri verildi. Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürlüğü suç işleyenlerin yanında, mağdurlara da destek veriyor.

Toplantıya; Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Soylu, Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Pasa, Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürü Ahmet Güneyli, Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürü Zafer Çalışkan, Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, Nevvar Salih İşgören Vakfı, Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşam Vakfı yöneticileri, KASİAD Başkanı Süleyman Özsakallı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehtap Gemici, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebru Yücel, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Emre Sağdıç, Halk Bankası Müdürü Burçin Hızlı Kahraman ve bazı kurumların yönetici ve temsilcileri katıldı.

Haber ve Fotoğraflar: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka voleybol yeni yılı erken kutladı...
Sonraki Haber Atakent Ortaokulu Finallere kaldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?