ANA SAYFA > EKONOMİ > Ege’nin üzüm ve inciri Instagram’da görücüye çıkacak

Ege’nin üzüm ve inciri Instagram’da görücüye çıkacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ege’nin üzüm ve inciri Instagram’da görücüye çıkacak

125 yıldır Türkiye’nin siyasi ve ekonomik hayatına tanıklık eden nadir kurumlardan İzmir Ticaret Borsası, Ege’nin ihracat yıldızları üzüm ve inciri konu alan bir Instagram Yarışması düzenliyor. Borsa’nın @izmirticaretborsasi adresli Instagram hesabı üzerinden 15 Haziran-30 Eylül tarihleri arasında, Üzüm Fotoğraf, Üzüm Video, İncir Fotoğraf, İncir Video kategorilerinde gerçekleştirilecek yarışmanın toplam ödül miktarı, 28.000 TL olarak belirlendi.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, yarışmaya üzüm ve incir ürünlerinde üretim, hasat, kurutma ve işleme süreçlerine ilişkin fotoğraf ve videolarla katılım sağlanabileceğini belirterek, “Geçen yıl düzenlediğimiz Borsa Sarayımızı konu alan ilk Instagram yarışmamız büyük ilgi gördü. Bunun üzerine yarışmayı sürdürmeye karar verdik. Yarışma konusunu, bölgemiz ve ülkemiz ihracatında önemli bir yere sahip ürünlerimizden olan üzüm ve incir olarak belirledik. Önümüzdeki yıllarda değişik ürünlerle yarışmaya devam etmeyi planlıyoruz” dedi.

Sosyal medya çağında yaşadığımıza vurgu yapan Kestelli, “İnternet, akıllı telefon ve sosyal medya kullanımını konu alan istatistik veriler, bizlere mobilize olma durumunun yakın gelecekte üretimden pazarlamaya kadar pek çok köklü alışkanlığı kalıcı olarak değiştireceğini gösteriyor. Borsamız bir yandan Türkiye’ye örnek olmuş geleneklerini yaşatırken bir yandan da dijital çağı yakalayan projeler geliştiriyor ve hayata geçiriyor. Bununla birlikte günümüzde önemli bir varoluş mecrası olan sosyal medyayı da etkin şekilde kullanmaya çabalıyor” diye konuştu.

Yarışmaya Katılım Nasıl Sağlanacak?

Yarışmaya katılmak isteyenlerin öncelikle İzmir Ticaret Borsası’nın @izmirticaretborsasi adlı Instagram hesabını takip etmesi gerekiyor. Üzüm ve incir ürünlerinde üretim, hasat, kurutma ve işleme süreçlerine ilişkin fotoğraf ve videolar, #itbyarisma17 hashtagi ve @izmirticaretborsasi etiketiyle yarışmaya dahil edilebilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler, katılım koşulları ile ilgili ayrıntılı bilgiye sahip olabilecekleri yarışma şartnamesine www.itb.org.tr/instaborsayarisma adresinden ulaşabilir.

Toplam 28 bin TL ödül, sahiplerini bekliyor

Üzüm Fotoğraf, Üzüm Video, İncir Fotoğraf, İncir Video kategorilerinde düzenlenecek yarışmada birincilik ödülü 4.000 TL, ikincilik ödülü 2.000 TL, üçüncülük ödülü 1.000 TL olarak belirlendi.

Yarışmaya katılan eserler, İTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, İTB Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Tayfur Akın, İTB Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Zincircioğlu, 9 Eylül Üniversitesi GSF Fotoğrafçılık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Birinci, Ege Üniversitesi  İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi  Yrd. Doç. Dr. Ahmet İmançer, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Aşman Alikılıç, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Foto Muhabirleri İzmir Şubesi Başkanı Kadir Kemaloğlu ve İFOD Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Dağtaş’tan oluşan jüri heyeti tarafından değerlendirilecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Akpınar: Anıt bittiğinde hepimizin yüz akı olacak
Sonraki Haber Aziz Kocaoğlu: Tek çare kentsel dönüşüm

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?