ANA SAYFA > GÜNDEM > Ege’nin iki yakası, Karşıyaka’da buluştu

Ege’nin iki yakası, Karşıyaka’da buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ege’nin iki yakası, Karşıyaka’da buluştu

“Danslarımızla İki Hasret, Bir Vuslat” etkinliği için el ele veren Yunanistan’ın Paros Adası ve Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda muhteşem bir gösteriye imza attı. Ege’nin iki yakasının bir araya geldiği; Zeybek ve Sirtaki'nin aynı sahnede buluştuğu gecede 3 bin kişi büyük coşkuya ortak oldu.

Ege’nin iki yakası arasındaki bağları güçlendirmek amacıyla iki yıl önce başlatılan dostluk projesi kapsamında düzenlenen gecede, Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve Yunanistan’ın Paros Adası’ndan Naousa Paros Halk Dansları Topluluğu sahneye çıktı. Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda ücretsiz olarak gerçekleştirilen gösteri, büyük ilgi gördü. Bin kişilik salona yaklaşık 3 bin izleyici gelince, salon dışına iki ayrı barkovizyon konuldu.

Ege’de ortak kültürle yoğrulan halkların 1923’te mübadele ile son bulan birlikteliklerinden geriye kalan hasret ve özlemlerin anlatıldığı etkinlikte, yaşanmış bir aşk hikayesi canlandırıldı. Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Diker’in projelendirip, halk oyunları eğitmeni Ekrem Altay’ın sahneye koyduğu gösteride, Eleni ve İsmail’in büyük aşkı ve kavuşmaları, kına gecesi ve düğün canlandırmalarıyla sahneye taşındı. İki ülke topluluklarının el ele, kol kola sergilediği gösteriler, Zeybek ve Sirtaki oyunları büyük alkış aldı. Yunan ekiple ortak gerçekleştirilen gösterilerden sonra Anadolu’nun farklı yöre oyunları sahnelendi. 18 yöre oyunu, 24 ayrı ekiple, 1350 oyuncu tarafından sergilendi.

Temelleri iki yıl önce atılan dostluk projesi kapsamında, Yunanistan’dan Karşıyaka’ya gelen bir eğitmen buradaki halk dansları ekiplerine Sirtaki oyunlarını öğretti. Karşıyaka’dan Paros’a giden bir eğitmen de Yunan ekibe Zeybek oynamayı öğretti. İlki geçen yıl gerçekleşen gösterilerin bu yılki etabı da izleyenlerden tam not aldı.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Delican'dan yerinde inceleme
Sonraki Haber Taş gibi işbirliği teklifi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?