ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Ege'nin Efeleri festival sahnesinde...

Ege'nin Efeleri festival sahnesinde...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ege'nin Efeleri festival sahnesinde...

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Halk Oyunları Bölümü Ekin Dans Topluluğu 25. Kuruluş yıllarında 29. Uluslararası İzmir Festivali’ne konuk oluyor.

Ege’nin Efeleri “Üç Mehmet’in Dansı” ile 11 Haziran 2015 Perşembe günü 21.30’da E.Ü. Atatürk Kültür Merkezi’nde Festival sahnesine geliyor.

Türk Halk Oyunları Bölümü, Türk halk danslarını bilimsel yöntem ve tekniklerle öğreterek, Anadolu’nun zengin dans kültürünün gelecek kuşaklara aktarımını sağlamak ve bu bağlamda yetkin eğitimciler ve akademisyenler yetiştirmek amacıyla E.Ü. Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’na bağlı olarak 1989 yılında kuruldu.

Kuruluşundan bu güne kadar yurt içinde ve dışında önemli projeler gerçekleştiren Türk Halk Oyunları Bölümü, yoğun programlı akademik konservatuar eğitiminin yanı sıra, sanatsal çalışmalar, bilimsel araştırma projeleri, saha araştırmaları ve derlemeler yaptı. THO Bölümü bütün bu çalışmalarını EKİN Topluluğu ile yurt içi ve yurt dışı sahnelerine taşıdı. Uluslararası yarışmalara katılarak çok sayıda prestijli ödülü Türkiye’ye getirdi.

Misyonunu sahadan derlenen halk kültürü ürünlerinin sahneye aktarılması olarak belirleyen EKİN, projelerini kimi zaman yılın önemine göre seçti.(Yunus Emre yılı gibi) Kimi zaman da Türk Halk Dansları alanında belirlenen bir olgu etrafında kurguladı. “Cilolardan-Toroslara”, “Sarı Zeybek”, “Kaf Dağının Ardında ve Çanakkale Şehitleri haftası için hazırlanan Koy-u Kırmızı gibi ilk anda akla gelen pek çok unutulmaz gösteriye imza atan EKİN, 25. Yılında Ege’nin üç Mehmet Efesini sahneye getirmeyi hedefledi.

E.Ü. Devlet Türk Musikisi Konservatuarı THO Bölümü, uzun saha araştırmalarının sonucunda Atçalı Kel Mehmet Efe, Çakırcalı Mehmet Efe ve Demirci Mehmet Efe’yi “Üç Mehmet’in Dansı” ile ölümsüzleştirdi. Özel müzik düzenlemesi ve koreografisi ile “Üç Mehmet’in Dansı” 29. Uluslararası İzmir Festivali’nin unutulmazları arasına girmeye aday.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tanrıkulu: ''İhracatta yeni bir öykü yazacağız''
Sonraki Haber ''Karşıyaka’nın Rüzgarı'' rakip tanımıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?