ANA SAYFA > EĞİTİM > Egeli öğrenciler metroda yaşlılara yer verdi

Egeli öğrenciler metroda yaşlılara yer verdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Egeli öğrenciler metroda yaşlılara yer verdi

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri yaşlılara saygı, sevgi değerlerini canlandırmak ve nesilden nesile iletişimin önemine dikkat çekmek adına İzmir Metrosu’nda yaşlılara yer vermeyi esas alan “Hayat her yaşta güzeldir. Nesilden nesile’’ adlı etkinlik gerçekleştirdi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 2. sınıf öğrencileri topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında sosyal sorumluluk projesine imza attı. “Hayat her yaşta güzeldir. Nesilden Nesile’’ adlı proje İzmir Metrosu’nda gerçekleştirildi. Evka-3 ve Fahrettin Altay durakları arasında yapılan etkinlikte, her vagona 10 kişiden oluşan 5 grup yolcu gibi davranan öğrenciler yerleşti. Ekip, yaşlılara yer veren yolcuları alkışladı. Nesiller arası iletişimin önemine dikkat çekmek adına grup üyelerinden bir öğrenci konuşma yaptı ve yaşlıya yer veren kişileri alkışlayarak yakalarına projenin stickerı yapıştırıldı. Etkinlik yolcular ve yaşlılar tarafından beğenildi.

‘‘ÖĞRENCİLER PROJEYE RUHLARINI KATTILAR’’

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gül Çoşkun Değirmenci’nin koordinatörlüğünde birçok etkinlik gerçekleştirildi. Yapılan bu proje hakkında konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. Değirmenci,  “Projemiz kapsamında gençler yaşlılara, yaşlılar ise gençlere mektuplar yazıyorlar ve bu mektuplar birer kitapçık haline getiriliyor. Ayrıca yine yakın geçmişte ‘‘Don Kal’’ etkinliğine imza attık. Yapılan tüm bu etkinliklerin amacı yaşlılar ile gençler arasındaki saygı-sevgi bağını pekiştirmek ve genç-yaşlı iletişimini kuvvetlendirmek. Ayrıca kamunun konu hakkında dikkatini çekebilmek en birincil gayemiz. Biz örnek davranış tarzı oluşturarak aslında kültürümüzde var olan bir olguyu yaşatmak için çabalıyoruz. Medyadan etkinliklerimizle ilgili olumlu geri bildirimler aldık. Aslında bu bir ders ama sınıfın çoğunluğu gönüllülük esasına dayalı bir katılım gerçekleştirdi. Projeye ruhlarını kattılar. Bu da beni çok mutlu etti’’ diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber "2030’da 21.3 milyon kişi kanser olacak…"
Sonraki Haber Karşıyaka'da elektrik kesintileri sürüyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?