ANA SAYFA > EKONOMİ > EGELİ İHRACATÇILAR TİM 2013 GENEL KURULU’NDA ÖDÜLE DOYDU

EGELİ İHRACATÇILAR TİM 2013 GENEL KURULU’NDA ÖDÜLE DOYDU

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
EGELİ İHRACATÇILAR TİM 2013 GENEL KURULU’NDA ÖDÜLE DOYDU

Türkiye İhracatçılar Meclisi Olağan Seçimli Genel Kurulu 07 Haziran 2014 tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. TİM Başkanı Büyükekşi 21. Olağan Genel Kurulu ve 2013 İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’nin açılış konuşmasında, yüksek katma değerli ürünlere yöneldiklerini ve ihracatçıların büyük hedeflerle ilerlediğini belirttiği konuşmasında on yılda bir ihracatın üçe katlandığını işaret etti.

İhracatçıların sorunları doğru tespit ederek doğru çözümlerle başa çıkılmasının mümkün olacağını belirtti. Türkiye’nin dört bir yanından gelen İhracatçı Birlikleri TİM delegelerinin ve üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği 21. TİM Olağan Genel Kurulu’nda Mehmet Büyükekşi yeniden adaylığını koydu 428 firma temsilcisi oy kullandığı Genel Kurul’da yeniden TİM Başkanı seçildi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 21. TİM Olağan Genel Kurulu’nda;”İhracatımız 156 milyar dolara ulaştı. 33 yılda yüz kata yakın bir artış sağlanmış oldu.2002 yılına kadar 3211 yabancı yatırım şirketi var iken 2013’de bu rakam 37296ya ulaştı.2023 hedefi olarak koyduğumuz 500 milyar dolar hedefine sadece Türkiye ekonomisiyle ulaşılamayacağını gördük ancak etken bir ekonomiyle bu hedefe varabiliriz. Orta vadeli hedefimiz olan 166 milyar dolar ihracata 2014 sonunda ulaşacağız” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektörler Konseyi’nde 6 Egeli
26 kişilik TİM Sektörler Konseyi arasında 6 Egeli isim Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Sektörler Konseyi üyeliğine seçildi. Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri sektöründe Ali Özinönü, Elektrik-Elektronik, Makine sektöründe Güven Uçkan, Hazırgiyim ve Konfeksiyon sektöründe Süleyman Kocasert, Meyve ve Sebze Mamulleri Sektörü’nde Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Seyyar, Tütün sektöründe Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Noyan Gürel, Zeytin ve Zeytinyağı sektöründe Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Renklidağ TİM Sektörler Konseyi Temsilcisi olarak seçildi.

Aynı zamanda Türkiye İhracatçılar Meclisi Denetim Kurulu’nun da seçildiği 21. TİM Olağan Genel Kurulu’nda Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı, Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk yeniden TİM Denetim Kurulu üyeliğine seçilirken, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı R.Burak Sertbaş da TİM Denetim Kurulu’na seçilen bir diğer isim oldu.
2013 İhracat Şampiyonlarının Ödülleri Bakanlardan ve Başbakan’dan
Su Ürünleri ve Hayvansal Mamulleri Sektöründe Birincilik Ödülü Yine KLC Gıda’ya Gitti
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2013 İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’nde ihracat şampiyonlarına ödüllerini takdim etti. 1 milyar dolar üzerinde ihracat yapan 11 firmanın ödüllendirildiği, 26 ihracatçı sektörün ilk üçüne verilen ödüllere Ege İhracatçı Birlikleri üye firmaları da damgasını vurdu. 
Sektör üçüncüsü olan firmalara ödülleri Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından takdim edildi. Demir ve Demirdışı Metaller sektörünün üçüncülük ödülünü Başak Metal adına Yönetim Kurulu Başkanı Macit Taşkın alırken, Kuru Meyve ve Mamulleri sektöründe üçüncülük ödülünü Osman Akça Holding A.Ş. adına Osman Akça, Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller sektöründe Yaşar Dış Ticaret A.Ş.’nin üçüncülük ödülünü Genel Müdür Cüneyt Başbakkal , Zeytin ve Zeytinyağı sektörünün üçüncülük ödülünü Yudum Gıda A.Ş.yi temsilen Suat Atabay  aldı.

Sektöründe ikinci olan firmalara ödüllerini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı takdim etti. Hazırgiyim sektöründe ikincilik ödülünü Pergamon Dış Ticaret A.Ş. adına Jak Eskinazi alırken, Kimyevi maddeler sektörünün ikincilik ödülünü Petkim Petrokimya A.Ş. adına Genel Müdür Sadettin Korkut, Kuru meyve sektörünün ikincilik ödülünü Özgür Tarım Ürünleri adına Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özgür, Tütün sektöründe ikincilik ödülü T.T.L Dış Ticaret Şti, Yaş Meyve sektöründe Uçak Kardeşler firması ikinci olurken firmanın ödülünü Genel Müdür Recep Uçak aldı. Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller sektörü birincisi ise KLC Gıda Tic.A.Ş. oldu, birincilik ödülünü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıltan’a Başbakan Yardımcısı Ali Babacan takdim etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Haber Bulunamadı
Sonraki Haber İZMİR'DE HAZİRAN SÖYLENCELERİ

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?