ANA SAYFA > EĞİTİM > Ege’de “Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi” çalıştayı

Ege’de “Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi” çalıştayı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ege’de “Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi” çalıştayı

Türk Alman Eğitim Araştırma ve Bilim Yılı etkinlikleri kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenen “Ürün Geliştrime Sürecinin Temel Taşları” konulu PLM çalıştayı Ege Üniversitesi’nin evsahipliğinde gerçekleştiriliyor. Çalıştayın açılışınıda konuşan Prof. Dr. Semih Ötleş; “PLM, bir ürünün fikir aşamasından başlayarak, ömrünü tamamlayıp, geri dönüşümüne kadar olan tüm süreçlerin yönetilmesi işlemidir” dedi.

Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi PLM çalıştayı Türk ve Alman katılımcıların eşliğinde İzmir Wyndham Grand Otel’de başladı. PLM çalıştayına uluslararası üne sahip akademisyenler ve endüstrinin önde gelen PLM uygulamacıları katılıyor.

Çalıştayın açılışını Ege Üniversitesi Rektör Yardımcıcı Prof. Dr. Semih Ötleş yaptı.  Prof. Dr. Ötleş;  “Günümüzde müşteri beklentilerinin ürüne dönüştürülmesi, ürünlerin giderek karmaşık bir yapı almasına neden olmaktadır. Ürün geliştirme sürecinde, fikir aşamasındaki bir ürünün nihai ürüne dönüşmesi, disiplinler arası çalışmaların bir bütünlük içinde gerçekleşmesiyle sağlanabilmektedir. Bir ürünün oluşumunda, kurumlar içindeki bölümler, disiplinler ve tedarikçiler arasında doğru zamanda doğru bilgi akışı Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi “Product Lifecycle Management (PLM)” ile gerçekleşebilmektedir” diye konuştu.

PLM’nin bir ürüne ait tüm mühendislik, üretim ve bakımına yönelik bilgileri, dijital ortamda saklayıp, farklı profildeki kullanıcıların hizmetine sunan bir sistem olduğunu söyleyen  Prof. Dr. Ötleş;  “PLM, bir ürünün fikir aşamasından başlayarak, ömrünü tamamlayıp, sökülüp yeniden dönüşümüne kadar tüm süreçlerin yönetildiği farklı mühendislik işbirliklerinin gerçekleştiği platformdur.Ege Üniversitesi geleneğinde olan uluslararası ilişkileri akademik ve sanayi alanında daha da güçlendirmek amacıyla, çalışmalar sürdürülmektedir. Bu kapsamda PLM konusunda Türk-Alman akademisyen ve sanayicilerinin ortak araştırma platformlarının oluşturulması hedeflenmektedir.  Bu çalışmaların üniversite eğitimine aktarılması, öğrenci ve akademisyen değişimlerinin gerçekleşmesi amacıyla, geçtiğimiz bir yıl içinde  Almanya’nın önde gelen  on üniversite ve araştırma merkezleri (TU Kaiserslautern, TU Berlin, TU Aachen,  Federal Malzeme Araştırma Merkezi (BAM), Hannover Lazer Araştırma Merkezi (LZH), Ruhr Üniversitesi Bochum) ziyaret edilmiştir” dedi.

ÖNCÜ OLMAK TEKNOLOJİYLE MÜMKÜN

Prof. Dr. Ötleş;  “Global pazar ekonomisinde rekabet edebilmek için, üretimden eğitime birçok alanda öncü olmak gerekir. Bu da ancak teknolojik gelişmeleri takip ederek ve uygulayarak gerçekleşebilir. Günümüzde bu teknikleri anlayabilen, kullanan ve geliştirebilen gençler başarılı olabilecektir. Üniversitelerimizin görevi; sektörlerin beklentilerini karşılayacak, analitik düşünebilen ve AR-GE uygulamalarına hızlı adapte olan gençleri eğiterek topluma kazandırmaktır.Ege Üniversitesi bünyesinde kuruluş çalışmalarının sürdürüldüğü  PLM Mükemmeliyet Merkezi’nde, bölümler arası çok disiplinli çalışmaların ürüne dönüşmesi doğrultusunda farklı bölümlerden bir araya gelen akademisyen ve öğrencilerimiz sanal ortamda ürün geliştirme imkânı bulabileceklerdir. Bu merkezde endüstrimizin ürün geliştirme sürecinde ihtiyaç duyduğu eğitim organizasyonlarının da gerçekleşmesi hedefler arasında yer almaktadır.  Öğrencilerimize  AR-GE ve ÜR-GE çalışmalarındaki süreci,  bu süreçte kullanılan tekniklerin, yazılımları öğreterek endüstriye hazır hale getirilmeleri amaçlanmaktadır. Bu çalıştayın hazırlanmasında Ege Üniversitesi bünyesinde farklı bölümlerden akademisyenlerimizin bir araya gelerek iyi bir ekip çalışması gerçekleştirmeleri, PLM sürecini ne kadar önemsediklerinin de bir göstergesidir”  diye konuştu.

PLM’in 2012 yılları ortasında Ege Meslek Yüksekokulu ve Mühendislik Fakültesinin öğretim üyelerinin katılımı ile başladığını belirten Prof. Dr.  Ötleş, PLM’in amacının sektörlerin beklentilerini karşılayacak, analitik düşünebilen ve AR-GE uygulamalarına hızla adapte olacak olan gençleri eğiterek topluma kazandırmak olduğunu söyledi.

2014 İNOVASYON YILI

Prof. Dr. Ötleş;  “Türk ve Alman hükümetleri tarafından 2014 yılı “Türk-Alman Araştırma, Eğitim ve İnovasyon” yılı olarak ilan edildi. Bu kapsamda Üniversitemizin TUBİTAK’a yapılan PLM Workshop teklifi desteklenmeye değer bulundu. Çalıştaya, ülkemizin ve Almanya’nın önde gelen kuruluşları olan TUSAŞ-TAI, Ford Otosan, Vestel, Arçelik, Folkart gibi daha birçok kuruluşun temsilcileri ve savunma sanayii müsteşarlığı katıldı” dedi.

 Ege Üniversitesi’nde bir PLM merkezi kurulmasını istediğini ve bunun için çalıştıklarını anlatan Prof. Dr. Ötleş bu sayede uluslararası alanda da rekabet ortamına girmiş olacaklarını ekledi.

PLM çalıştayına ;  Kaiserslautern Teknik Üniversitesi’nden  Prof. Dr.-Ing. Martin Eigner, Bochum Ruhr Üniversitesi’nden  Prof. Dr. – Ing. Michael Abramovici, Berlin Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. – Ing Rainer Stark, Berlin- Brandenburg  Lazer Merkezi’nden Dr. -Ing. Volker Raab,  Fraunhofer Enstitüsü’nden Dipl. -Ing. Mehmet Kürümlüoğlu, Dassault’dan Xavier Fouge, Kaiserslautern Teknik Üniversitesi’nden Dipl.-Kfm. Techn. Patrick D. Schäfer gibi akademisyenler katılıyor.

Çalıştaya Türkiye’nin  ve Almanya’nın önde gelen kuruluşları; TUSAŞ-TAI,  Ford Otosan, Arçelik, Vestel, Folkart, Fokker Elma, CMS, Cummins, ELBA, HUKD, KPEC’ nın temsilcileri, ürün geliştirme sürecinde PLM endüstri uygulamalarına değinerek, PLM’e katkı veriyor

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çocuk Kitapları Haftası'nda çocuklar kütüphane ile tanıştı
Sonraki Haber Ceylan Ertem'den yeni albüm

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?