ANA SAYFA > EĞİTİM > Ege’de tıp öğrencileri “İnsan Hakları”nı tartışıyor

Ege’de tıp öğrencileri “İnsan Hakları”nı tartışıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ege’de tıp öğrencileri “İnsan Hakları”nı  tartışıyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde gerçekleştirilen ve öğrencilerin sanatla bağlantılarını güçlendirmeyi hedefleyen “Medikal Sinema” Özel Çalışma Modülü (ÖÇM), 2014-2015 öğretim yılının ilk gösterimlerine başladı.

Etkinlik kapsamında, Tıp Fakültesi öğrencileri, kendi dallarıyla ilgili seyrettikleri kurmaca ve belgesel filmleri tartışıyor. Bu yıl ÖÇM kapsamında, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi çerçevesinde kabul edilen haklar ele alınıyor. “Kadın Hakları”, “Çocuk Hakları”, “Çevre ve Kültürel Mirasın Korunması” gibi konularla ilgili filmlerin gösteriminin ardından, öğrenciler, hem çalışma hayatlarında hem de özel hayatlarında karşılaşabilecekleri hak ihlallerine karşı bilgilerini tazeleyip uygulamadaki sorunları tartışıyor.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan İnci başkanlığında yürütülen etkinlikte, İletişim Fakültesi Sinema Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Lale Kabadayı da, film çözümlemeleri konusunda öğrencilere yardımcı oluyor. Altı yılı aşkın süredir farklı konularla sürdürülen etkinlik, her çarşamba günü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi’nde gösterimlere ve film eleştirilerine ev sahipliği yapmaya devam edecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karaciğer tümörleri “radyoembolizasyon”la iyileştirilecek
Sonraki Haber CHP’li Çıray: ''Bankaya el koymak için BDDK’ya baskı yapmayın''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?