ANA SAYFA > EĞİTİM > Ege’de araştırma ekosistemi oluşturuluyor

Ege’de araştırma ekosistemi oluşturuluyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ege’de araştırma ekosistemi oluşturuluyor

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın katılımlarıyla “Disiplinlerarası Ege Zirvesi” EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi(TTO)’nde başladı. Zirvenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Yılmaz, “Sizlerden bu zirve sonunda yapacağınız araştırmalarla üniversitemizi daha da ileriye taşımanızı istiyorum. Bizler yapacak olduğunuz her araştırmada destekçiniz olacağız” dedi.

“Disiplinlerarası Ege Zirvesi”ne Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı,  EÜ EBİLTEM-TTO Müdürü Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan, EÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Rengin Eltem, akedemisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler katıldı.

“Disiplinlerarası Ege Zirvesi”; Ege Üniversitesi Araştırma Ekosistemi içerisinde disiplinlerarası çalışmaların ve bu çalışmaların etkinliğinin arttırılması amacıyla düzenleniyor. Etkinlikte Ege Üniversitesi’ndeki araştırmacıların çalışmalarında disiplinlerarası çalışmalara yönelimlerinin arttırılması ve Ege Üniversitesi Araştırma Ekosisteminin daha etkin hale getirilmesi yönünde oturumlar düzenleniyor.

Zirvenin açılışında konuşan Ege Üniversitesi EBİLTEM-TTO Müdürü Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan “Bu zirvenin düzenlenmesinde en önemli sebeplerinden biri bilimsel sorunların çözümünde disiplinlerarası yaklaşımın gereksinimidir. Üniversitedeki araştırmacıların birbirlerini tanıyabilmeleri ve varolan disiplinlerarası çalışmaları da aktarabilmek adına bu zirveyi düzenledik. Bu zirve öğretim üyelerini, doktora ve sonrasına amaçlasa da genç araştırmacıları da farkındalık yaratmak için önemli ve biz onları da burada görmek istiyoruz. Bu zirvenin amacı; daha çok disiplinler arası çalışma yapılmasını sağlamak, güzel bir araştırma ekosistemin oluşturulması ve bu araştırma ekosisteminde olması gereken tüm parçaları bir araya getirmek” olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “Biliyorsunuz ki bu yıl üniversitemiz 60. Yılını kutluyor. Sizlerden bu zirve sonunda yapacağınız araştırmalarla üniversitemizi daha da ileriye taşımanızı istiyorum. Bizler yapacak olduğunuz her araştırmada destekçiniz olacağız. Bu zirve ile güçlü yanlarımızı daha da güçlendireceğiz. Bir konuda araştırma yapılırken diğer alanlardan da yardım alınabiliyor. En iyi ve verimli çalışmayı  disiplinlerarası yaparak elde edebiliriz. Disiplenlerarası çalışmalarla araştırmacıların birbirlerini tanımaları ve aynı dilde konuşarak yeni  güzel araştırmalar ortaya çıkaracağını inanıyorum. Hepinize bu zirveye katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

İlk oturumun moderatörlüğünü Ege Üniversitesi EBİLTEM-TTO Yürütücüsü Doç. Dr. Serdal Temel yaptı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Haldun Dormen yönetiminde Lüküs Hayat Elhamra'da
Sonraki Haber Sait Altınordu ölümünün 36'ıncı yılında anıldı.

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?