ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > EgeArt Kısa Film Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

EgeArt Kısa Film Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
EgeArt Kısa Film Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Ege Üniversitesi 6. Uluslararası EgeArt Sanat günleri kapsamında bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen “EgeArt Kısa Film Yarışması Ödül Töreni” Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü’nün katılımıyla Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Adnan Saygun Salonu’nda gerçekleştirildi.

EgeArt Kısa Film Yarışması’nın Jüri üyeliklerini; Prof. Dr. Aytekin Can, Prof. Dr. Konca Yumlu, Prof. Dr. Nezih Orhon, Prof. Dr. Lale Kabadayı, Yrd. Doç. Dr. Zuhal Çetin Özkan, Yrd. Doç. Dr. Andreas Treske ve Yrd. Doç. Dr. Dilek Tunalı yaptı.

EgeArt Kısa Film Yarışması’nın Jüri Üyesi Prof. Dr. Konca Yumlu, “EgeArt Kısa Film Yarışması’nın bu yılki konusu farkındalık ve hoşgörüydü. Bu anlamda toplumsal cinsiyet olsun, çevre konuları, çok farklı alanlarda farkındalığı ve hoşgörüyü işlemeye çalışan filmleri değerlendirdik. Yarışmamıza 63 film katıldı. Kurmaca ve belgesel olmak üzere iki dalda yarışma düzenleniyordu. Bir ön izleme yapıldı. Bu ön izlemede kurmacada 12 film, belgeselde ise 10 film ön elemeyi geçti. Bu filmlerden ilk dereceye girenleri jüri üyelerimizle birlikte değerlendirdik ve belirledik. Bugün’de dereceye giren filmlerin ödüllerini vereceğiz” dedi

“SÜRDÜRÜLEBİLİR FESTİVAL OLMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Prof. Dr. Nezih Orhon, “Öncelikle ödül törenine katılan Jüri üyeleri ve yarışmacılar dışında buraya gelen, sanata değer veren ve genç sinemacıların bu güzel günlerinde yanlarında olan misafirlere çok teşekkür ediyorum. Bu anlara ortak olmak özellikle genç sinemacılar için son derece değerli ve önemli. Çünkü kısa filmin özellikle Türkiye’de mecrası gerçekten çok sınırlı ve sürdürülebilir olması en önemli meselesi. Türkiye’de birçok etkinlik görüyoruz ama bir kere, iki kere gördükten sonra kayboluyor. Bu anlamda ben Rektörümüze jürimiz adına, ödül alanlar ve sinemalarını paylaşanlar adına çok teşekkür ediyorum. Bir etkinliğin, bir festivalin sürdürülebilir olması ve bunların destek görmesi çok önemli. Kısa film üretme meselesinin sürdürülebilirliği çok önemli. Teması sınırlandırılmış bir alanda, özellikle 60 filmin başvurmuş olması hem festivale hem de film yapmaya ilişkin ne kadar önemli bir iltifatın yer bulduğunun göstergesidir. Bunun için burada dereceye girmiş veya girmemiş herkese jüri adına çok teşekkür ediyorum. Umarım bu üretim devam eder” diye konuştu

“TÜRKİYENİN HER YERİNDEN KATILIM VAR”

Öğrenci filmlerinin desteklenmesi konusunda Dünya’ya oranla Türkiye’de daha az olduğunu söyleyen Prof. Dr. Orhon, “Öğrenci filmlerinin desteklenmesi, öğrenci filmlerinin zemin bulması bu festivalinin Türkiye’ye kazandırdığı önemli bir katkı olduğunu düşünüyorum. Yarışmaya katılan filmlere baktığımızda Ege Üniversitesi EgeArt Türkiye’nin her yerinden film çekebilen bir festivali örgütlemiş durumda. Türkiye’nin her yerinden bu festivale ilgi ve iltifatın olduğunu görüyoruz bu da çok önemli bir şey. Çok güzel konularla çok güzel örneklerle müthiş ürünler yapılmış. Toplumsal gerçekliği anlatan, değişik noktalara değinen, toplumsal sorunları ele alan bir birinden güzel eserler çıkartılmış. Ancak bizler 3 tanesini seçmek durumundaydık. Ben herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kulandı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNE BULDU

Kurmaca ve Belgesel olmak üzere iki dalda gerçekleştirilen EgeArt Kısa Film Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Kurmaca dalının Jüri Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dilek Tunalı tarafından dereceye girenler açıklandı. Kurmaca dalında üçüncülüğü Maltepe Üniversitesinden Oğuz Ambarlı “İğne Deliği” filmiyle elde ederken, ikinciliği Selçuk Üniversitesinden Metin Kelaç “Olta” filmiyle aldı. Kurmaca dalının birincisi ise “Bir Zamanlar Bir Köyde” filmiyle İstanbul Üniversitesinden Mustafa Koçoğlu oldu.

Belgesel Jüri Başkanı Prof. Dr. Aytekin Can tarafından Belgesel dalında dereceye girenler açıklandı. Belgesel dalında üçüncülüğü Maltepe Üniversitesinden Deniz Özlem “Ali deli Ali Komutanım” filmiyle elde ederken, ikinciliği Selçuk Üniversitesinden Mehmet Ali Sevimli “Yalnızlık Çağı” filmiyle elde etti. Belgesel dalında birinciliği ise “İstanbul’un Sesi” filmiyle Selçuk Üniversitesinden Gökhan Hocalı elde etti.

Dereceye giren yarışmacılar ödüllerini Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü’nün elinden aldı. Prof. Dr. Silkü, “Öğrencilerimize başarılarından dolayı kutluyorum. Umarım bu başarıların devamı gelir. Katılımlarınız için herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Prof. Dr. Silkü, EgeArt Kısa Film Yarışması’nın Jüri Üyeliklerine de teşekkür plaketlerini takdim etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bu taşları yerleştirmek çok mu zor?
Sonraki Haber Köylüler ile zeytin silkeleyip topladılar

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?