ANA SAYFA > EĞİTİM > Ege Üniversitesi’nden H- 20 değerine sahip 9 bilim insanı

Ege Üniversitesi’nden H- 20 değerine sahip 9 bilim insanı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ege Üniversitesi’nden  H- 20 değerine sahip 9 bilim insanı

Ege Üniversitesi’nden 9 bilim insanı h-20 değerlerine sahip bilim insanları arasında yer aldı.

Ege Üniversitesi Öğretim Üyeleri;  Prof. Dr. Bekir Çetinkaya, Prof. Dr. Cumhur Ertekin, Prof. Dr. Arzum Erdem, Prof. Dr. Nalan Kabay, Prof. Dr. Suna Timur, Prof. Dr. Sinan Akgöl, Prof. Dr. Gül Atilla, Doç. Dr. Önder Özgener, Prof. Dr. Jale Yanık Cumhuriyet Bilim Teknik Dergisi'nde yer alan başarılı bilim insanları listesine girdi.

Dünyada prestijli merkezler ve üniversitelerde ödüllendirmeler ve seçimli atamalarda kullanılmak üzere araştırıcı ve bilim insanlarının bilimsel başarılarının değerlendirilmesi için yeni ölçütler belirleniyor. Türkiye de yakın bir zaman öncesine kadar bilimsel yayınların ne olduğu ve ne tür yayınların bilimsel bir anlam ifade ettiği bile bilinmezken, artık Türk bilimcileri uluslar arası ölçütlerde bilim yapmaya başladı. Sayıları tüm öğretim üyelerine oranla çok düşük olsa da Türkiye  kaynaklı bilimsel yayın sayısı sürekli artıyor.

H - 20 VE ÜSTÜ DEĞERİNE GÖRE YURTİÇİ VE YURTDIŞI BAŞARILI 358 TÜRK BİLİMCİ

H- 20 ve üstü değerine göre yurtiçi ve yurtdışı başarılı 358 Türk bilimci Prof. Dr. Mehmet Doğan ve Prof. Dr. Mustafa Soylak'ın WOS indekslerini inceleyerek, h-20 ve üstü değerlerine sahip Türk bilim insanlarının, yeni eklemelerle son ve toplu halde listesini oluşturdu. H-20 ve üzeri değerde 358 bilim insanı, yer alıyor.

Hazırlanan  listeler; mühendislik, fen ve sağlık bilimlerinde yayın yapan bilimcileri kapsıyor.

Ege Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bekir Çetinkaya (Kimya), Prof. Dr. Cumhur Ertekin (Tıp) , Prof. Dr. Arzum Erdem (Eczacılık ve Kimya), Prof. Dr. Nalan Kabay (Kimya), Prof. Dr. Suna Timur (Biyokimya), Prof. Dr. Sinan Akgöl (Kimya) , Prof. Dr. Gül Atilla (Diş Hekimliği) , Doç. Dr. Önder Özgener (Makine Mühendisliği), Prof. Dr. Jale Yanık (Kimya) alanlarında  Cumhuriyet Bilim Teknik Dergisi'nde yer alan başarılı bilim insanları listesin de yer aldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber PFDK'dan Karşıyaka'ya 40 bin TL ceza
Sonraki Haber AB’den Türkiye’ye 4,5 Milyar Avroluk destek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?